Hlavní obsah

Nizozemský kouč Hiddink námluvy se Starou dámou odmítl, zůstane v Rusku

Turínský Juventus měl o nizozemského kouče Guuse Hiddinka po sérii posledních nezdarů eminentní zájem, ale třiašedesátiletý trenér námluvy se Starou dámou odmítl. A Manchesteru City dal rovněž košem. "V Rusku je spokojen a nejspíš prodlouží smlouvu o další dva roky,“ potvrdil Hiddinkův manažer Cees van Nierwenhuizen.

Článek

Na světový šampionát do Afriky nakonec Hiddink s ruskými fotbalisty nepostoupil, neboť sborná barážová střetnutí se Slovinskem nezvládla. Okamžitě po tomto nezdaru se začalo spekulovat, že  v Rusku skončí a smlouvu datovanou do června příštího roku nedodrží.

„V tu ránu zvonil mobil s nabídkami z celého světa. Dokonce i představitelé Korejské lidově demokratické republiky se ozvali a nabízeli, aby můj klient vedl jejich reprezentaci na mistrovství světa. To ovšem Guus odmítl,“ prozradil jednu z pikantních nabídek van Nierwenhuizen.

V posledních dnech zájem o služby třiašedesátiletého nizozemského kouče zesílil.  Po vyřazení z Ligy mistrů a domácích nezdarech se ozval Juventus Turín, kde pozice trenéra Cira Ferrary hodně nahnutá, zájem měl i Manchester City.

„Mluvil jsem s představiteli Juventusu i generálním manažerem Manchesteru City Garrym Cookem, s nímž se znám už dvanáct let. Hiddink nakonec ale zřejmě zůstane v Rusku,“ řekl v rozhovoru pro Daily Telegraph manažer Cees van Nierwenhuizen. „Zájem Juventusu byl hodně intenzivní, manažer Citizens Cook mě dokonce žádal o schůzku s Hiddinkem, protože by měli od léta příštího roku o jeho práci zájem.“

Hiddink, který vedl nejen ruskou sbornou, ale po odvolaném Scolarim i londýnskou Chelsea, má v současnosti dovolenou. Až v lednu absolvuje sérii rozhovorů s představiteli Ruské fotbalové federace, ale nejspíš dá přednost Rusku. „Smlouvu má uzavřenou do června příštího roku a nejspíš dojde k tomu, že kontrakt prodlouží o další dva roky. V Rusku je totiž spokojen,“ prozradil Hiddinkův agent.

Reklama

Související témata: