Hlavní obsah

Juventus se dál trápí, prohrál s dosud poslední Catanií

TURÍN

Krizi fotbalistů Juventusu Turín v neděli dokonala porážka 1:2 s dosud poslední Catanií, která ukončila devítizápasové čekání na plný bodový zisk. Juventus, který překvapivě vypadl z Ligy mistrů, prohrál pátý z posledních šesti soutěžních zápasů a mohl dokonce přijít o svou třetí příčku. Parma však jeho zaváhání nevyužila a prohrála na hřišti AS Řím.

Foto: Alessandro Garofalo, Reuters

Zklamaní fotbalisté Juventusu Turín Hasan Salihamidžič a Alessandro Del Piero

Článek

Porážka rovněž znamená, že před vánoční pauzou ztrácí Juventus již devět bodů na vedoucí Inter Milán. Ten nezaváhal v souboji s Laziem a po gólu Samuela Eto'a a výhře 1:0 zvýšil své vedení v čele tabulky na osm bodů před druhým AC Milán, který má zápas k dobru.

Juventus byl před sezónou i díky novým posilám považován za jednoho ze tří kandidátů na titul, poslední výsledky ho však řadí spíše do ligového průměru. Z krize se nedostal ani doma proti Catanii, která nejprve vedla po penaltě Martineze a po vyrovnání Salihamidžiče si zajistila výhru gólem Izka tři minuty před koncem. Pro Catanii to byla teprve druhá výhra ze 17 duelů a dostala se o skóre ze dna tabulky.

Naopak Juventus znovu nebodoval a navíc potvrdil, že má prostupnou obranu, když v posledních šesti zápasech inkasoval 14 branek. Znovu u toho nebyl český obránce Zdeněk Grygera, který v poslední době vysedává jen na lavičce.

Tvrdé jádro fanoušků ztrácí s Juventusem trpělivost, což hráči pocítili už před zápasem. Při příjezdu na stadión zasypali ultras týmový autobus zkaženými vajíčky. Příznivci turínského klubu si navíc ani v neděli neodpustili svůj oblíbený pokřik "Neexistují černí Italové", kterým útočí na syna ghanských rodičů Maria Balotelliho, jenž hraje za konkurenční Inter. Za rasistické pokřiky už musel Juventus v minulosti platit pokutu a hrál i zápas bez diváků.

Zatímco Juventus se trápí, Neapol již podesáté v řadě neprohrála. Tentokrát doma vyhrála 2:0 nad Chievem, když ji za třemi body nasměroval již v sedmé minutě slovenský reprezentant Hamšík proměněnou penaltou. Neapol se tak posunula již na šestou příčku.

Zápasy Janova s Bari, Boloně s Bergamem a Udine s Cagliari byly odloženy kvůli silnému sněžení, které postihlo většinu Itálie. Sehrány budou až po zimní přestávce, která začne po večerním duelu Interu Milán s Laziem Řím.

Italská liga - 17. kolo:
AS Řím - Parma 2:0 (48. Burdisso, 90. Brighi), Juventus Turín - Catania 1:2 (66. Salihamidžič - 23. Martinez z pen., 87. Izco), Livorno - Sampdoria Janov 3:1 (47. a 90. Danilevičius, 39. Rivas - 15. Cassano), Neapol - Chievo 2:0 (7. Hamšík z pen., 87. Quagliarella), Palermo - Siena 1:0 (41. Cavani), Inter Milán - Lazio Řím 1:0 (14. Eto'o). Zápasy Boloňa - Bergamo, FC Janov - Bari a Udine - Cagliari byly odloženy.

Reklama

Související témata: