Hlavní obsah

Mourinho se naparuje, že Chelsea pozvedl ke slávě on, přesto se na ostrovy chystá

MILÁN

Portugalský kouč ve službách milánského Interu José Mourinho se chystá na ostrovy. Nikoli poohlížet se po angažmá, ale během novoroční přestávky v italské lize obhlédnout a důkladně nastudovat hru Chelsea, s níž se jeho tým utká v jarním osmifinále Champions League. „Nemusel bych, protože Chelsea dokonale znám, ale štěstí přeje připraveným,“ nechal se slyšet Mourinho, který před dvěma lety z anglického klubu pro neshody s Abramovičem odešel.

Článek

Liga má v Itálii přestávku a proto Mourinho plánuje cestu za La Manche. „Chelsea znám stejně dokonale, jako svůj Inter. Vždyť je to mužstvo, které jsem dal dohromady já. Až na Anelku a Ivanoviče v základní sestavě vůbec k žádným změnám nedošlo, Chelsea je vlastně má práce,“ nezapomněl kontroverzní a někdy až příliš naparovačný portugalský kouč upozornit, že Chelsea přivedl k dnešní slávě a síle vlastně on.

Před dvěma lety pro neshody s majitelem klubu, ruským finančním oligarchou Abramovičem, u Temže skončil, ale přehled o veškerém dění v Chelsea má dokonalý.

„Stejně ale chci vidět několik zápasů současného londýnského týmu. Štěstí přeje připraveným,“ narážel na jarní osmifinále Ligy mistrů, v němž los svedl dohromady Chelsea s Interem. „Nemyslím, že by se v Chelsea nějak příliš Interu obávali. Svou základní skupiny Ligy mistrů vyhráli suverénně a mohli blahosklonně očekávat soupeře. Jak jsem ale mluvil s několika svými londýnskými známými, teď trochu žehrají, že jim los nepostavil do cesty přijatelnějšího protivníka.“

Mourinho jako znalec anglického fotbalu pochopitelně glosoval i čerstvé angažmá svého předchůdce v Interu Roberta Manciniho v Manchesteru City. „Nevidím jediný důvod, proč by Mancini nemohl být v Anglii šťastný, ale bude to pro něho náročná zkouška. A to přesto, že je to dobrý trenér a majitelé Manchesteru City mu vytvoří optimální podmínky, aby měl úspěch," nechal se slyšet Mourinho.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články