Hlavní obsah

Juventus zaplatí za rasistické urážky Balotelliho další pokutu

ŘÍM

Juventus dostal další pokutu za to, že jeho fanoušci opět slovně napadali tmavého útočníka Maria Balotelliho z konkurenčního Interu Milán a navíc odpalovali rachejtle. Disciplinární komise italské ligy dnes turínský klub potrestala částkou 10 000 eur (asi 263 000 korun). Podle italských médií mohla být pokuta mnohem vyšší, ale zástupci Serie A přihlédli k tomu, že se vedení klubu snaží s těmito jevy bojovat.

Foto: Sergei Chuzavkov, ČTK/AP

Wesley Sneijder (vpravo) a Mario Balotelli z Interu Milán se radují z branky.

Článek

Příznivci Juventusu během nedělní porážky 1:2 s poslední Catanií skandovali již "tradiční" pokřik "černí Italové neexistují", který je narážkou na ghanský původ italského reprezentanta do 21 let Balotelliho. Už před měsícem dostal Juventus kvůli urážkám útočníka Interu pokutu 20 000 eur.

Italská média spekulují o tom, že fanoušci v neděli skandovali schválně s cílem ublížit turínskému celku kvůli jeho špatným výsledkům. Třetí Juventus prohrál třetí zápas po sobě, v ligové tabulce ztrácí na vedoucí Inter už devět bodů.

Neapol dostala pokutu 15 000 eur, protože její fanoušci oslňovali při nedělním vítězství 2:0 nad Chievem soupeřova brankáře laserovými paprsky. Příznivci v Itálii používají tuto "zbraň" čím dál častěji a fotbaloví funkcionáři hrozí, že přistoupí k tvrdším sankcím než pokutám.

Reklama

Související témata: