Hlavní obsah

Lippi vyloučil možnost, že by se vrátil po MS do Juventusu

MILÁN

Kouč italské fotbalové reprezentace Marcello Lippi odmítl spekulace, že by se po mistrovství světa v Jižní Africe vrátil na lavičku Juventusu. Tam působil už v letech 1994-99 a 2001-04, načež převzal národní tým.

Foto: fcjuventini.free.fr

Trenér Marcello Lippi

Článek

Po zisku titulu mistrů světa před třemi lety u mužstva skončil, rok nato odolal další nabídce Juventusu a loni se k reprezentaci vrátil.

O jeho možném příchodu do Juventusu se v italských médiích hovořilo v souvislosti s aktuální špatnou formou týmu, jenž prohrál pět z posledních šesti soutěžních zápasů. "Nevím ještě, co budu dělat po šampionátu, ale určitě se nevrátím do Juve, ať už jako kouč nebo ředitel," prohlásil jednašedesátiletý odborník v rozhovoru pro Gazzetta dello Sport.

Právě Lippi doporučil vedení turínského klubu, aby v létě angažovalo za odvolaného Claudia Ranieriho bývalého hráče Cira Ferraru. Ten nastoupil bez předchozích trenérských zkušeností a nyní je pod velkým tlakem.

Juventusu by podle Lippiho prospěl i návrat sportovního ředitele Roberta Bettegy, jenž opustil svou funkci rok po úplatkářském skandálu, přestože nebyl z ničeho v rozsáhlé kauze obviněn.

Reklama

Související témata: