Hlavní obsah

Panděv po zrušení smlouvy v Laziu odešel do Interu Milán

Makedonský fotbalista Goran Panděv posílil kádr Interu Milán. Italský mistr ho získal zdarma poté, co Panděv na konci prosince uspěl s žádostí o rozvázání smlouvy s Laziem Řím. V Interu úspěšně prošel lékařskou prohlídkou a v neděli podepsal pětiletý kontrakt.

Článek

Šestadvacetiletý útočník usiloval o ukončení smlouvy v Laziu od září, neboť se nepohodl s prezidentem Claudiem Lotitem, jenž jej odmítl prodat za méně než 19 milionů eur. Lazio následně hráče označilo za rebela a makedonského fotbalistu přestalo využívat v soutěžních zápasech.

Jako volný hráč dostal Panděv nabídky od většiny předních italských celků, zvolil však Inter Milán, který ho v roce 2001 jako osmnáctiletého přivedl do Itálie. V dresu Interu si však nikdy nezahrál a výrazněji se prosadil až v Laziu, kde od roku 2004 odehrál 159 zápasů a vstřelil 48 branek.

Nejlepší makedonský střelec všech dob přichází do Interu mimo jiné jako náhrada za kamerunského reprezentanta Samuela Eto'a, kterého bude lídr italské ligy postrádat kvůli africkému šampionátu.

Reklama

Související témata: