Hlavní obsah

Jankulovski nastoupil po dlouhé době v základní sestavě AC Milán

Fotbalista Marek Jankulovski dostal poprvé od konce září šanci v základní sestavě AC Milán. V osmifinále Italského poháru ve středu odehrál celý zápas v záloze proti třetiligové Novaře, která favoritovi podlehla 1:2. Do čtvrtfinále postoupil i Juventus, který zdolal Neapol jednoznačně 3:0 především díky dvěma brankám Alessandra Del Piera.

Foto: Václav Jirsa, Právo

Marek Jankulovski

Článek

Jankulovski, jenž by mohl být podle spekulací německých médií vyměněn do Wolfsburgu za kanonýra Edina Džeka, se dostal dokonce dvakrát k nebezpečnému zakončení. Brankář Fontana ale jeho pokusy kryl. Vedoucí tým třetí ligy byl slavnému velkoklubu zdatným soupeřem a na San Siro jej přijelo podpořit deset tisíc věrných fanoušků. Jejich naděje na historický výsledek zmařil až deset minut před koncem Mathieu Flamini, jenž se z 20 metrů trefil do horního růžku branky Novary.

Kouč Leonardo dal v pohárovém duelu šanci i dalším méně vytíženým hráčům. Úvodní brankou se mu za to odvděčil šestatřicetiletý útočník Filippo Inzaghi.

Juventus jasnou výhrou alespoň trochu zmírnil tlak na trenéra Cira Ferraru, kterému v případě porážky hrozilo odvolání. Turínský tým vedl od 23. minuty brankou Diega, ale vítězství mu definitivně pojistil až v závěrečné čtvrthodině Del Piero, jenž v letošní sezoně mnoho příležitostí nedostává.

Při jeho dvou trefách už byl na hřišti i český obránce Zdeněk Grygera, jenž nastoupil do druhého poločasu místo Fabia Grossa. Juventus se ve čtvrtfinále utká s velkým rivalem Interem Milán.

Porážce Neapole nezabránil ani Andrea Dossena, jenž debutoval po přestupu z Liverpoolu.

Reklama

Související témata: