Hlavní obsah

Ronaldinho je nejlepším fotbalistou světa, tvrdí kouč AC Milán

PRAHA

Lepšího hráče byste na fotbalovém trávníku ve světě nenašli. To o brazilském míčovém kouzelníkovi Ronaldinhovi říká jeho kouč z milánského AC Leonardo. Slavný fotbalista si takové uznání vysloužil poté, co v nedělním utkání pomohl hattrickem zdolat Sienu. Takovým způsobem se Ronaldinho zapsal mezi střelce poprvé během svého působení u Rossoneri.

Foto: ČTK/AP

Zdeněk Grygera z Juventusu (vlevo) v souboji s Ronaldinhem z AC Milán. (ilustrační foto)

Článek

Fotbalisté AC si v nedělním 20. kole nejvyšší italské ligy poradili se Sienou v poměru 4:0, na čemž měl lví podíl geniální záložník Ronaldinho, jenž pokořil gólmana soupeře hned třikrát. „Po celou svou kariéru hrál tak, jak to teď předvedl. Je zdrojem radosti a vášně,“ nechal se slyšet hlavní muž na lavičce milánského velkoklubu Leonardo.

„To je přesně, po čem touží. Je nejlepším hráčem na světě a navíc znovu našel chuť k fotbalu,“ skládá svému svěřenci jeden kompliment za druhým čtyřicetiletý kouč AC. Jak se zdá, Ronaldinho se vrací do staré formy a také trenér Leonardo tuší, že mu k tomu ještě někdo pomohl.

Nevykašlali se na něj

„Určitě musí být vděčný svým spoluhráčům, kteří se na něho mohli vykašlat, když dělal chyby. Naopak jej podporovali a pomohli mu dostat se tam, kde teď je,“ poznamenal Leonardo na adresu lepšící se formy slavného Brazilce.

Vysoká výhra nad Sienou znamenala, že Rossoneri v tuto chvíli ztrácí na vedoucí Inter šest bodů, přičemž mají zápas k dobru. O víkendu je navíc čeká městské derby právě proti Internationale, takže po 21. kole se na něj mohou již bodově dotáhnout.

Reklama

Související témata: