Hlavní obsah

AC Milán zase nabízí Jankulovského. Chce za něho Brazilce Baptistu!

ŘÍM

Moc podivné dny zažívá český legionář ve službách AC Milán Marek Jankulovski. Rossoneri ho totiž nabízejí na potkání kdekomu... Nejdříve se snažili získat z Wolfsburgu kanonýra Edina Džeka a právě Jankulovski a Kaladze měli být součástí transakce. Obchod ovšem nevyšel, takže teď AC Milán podle informací listu Corriere dello Sport nabídl Jankulovského AS Řím výměnou za brazilského útočníka Julia Baptistu.

Článek

Osmadvacetiletý brazilský útočník Joa Baptista v Římě moc nehraje, takže konkurenti o něho mají eminentní zájem. Věří, že právě u nich by se útočník, který před příchodem do Itálie hrával dva roky v Seville a Realu a rok působil v Arsenalu, mohl zase najít. V AS Řím se totiž na podzim trápí, trenér Ranieri mu moc příležitostí nedává a na hřiště ho v poslední době posílá jen na závěrečné minuty. Není divu, že Baptista chce z Říma pryč.

Pošilhával po něm milánský Inter, nyní přišel s konkrétní nabídkou AC Milán. Za Baptistu nabízí českého legionáře Marka Jankulovského jako základní vklad do celé transkace. Informoval o tom italský list Corriere dello Sport, podle něhož už první jednání proběhla, zatím však bez výsledku. Rokování však mají pokračovat, protože Baptista na zájem milánského klubu slyší.

Ševčenko (vlevo) už v AC Milán skončil,  Jankulovski ho možná bude následovat. foto: <a href="http://www.ctk.cz/">ČTK/AP</a>/Alberto Pellaschiar

Marek Jankulovski, který má s AC podepsanou smlouvu až do roku 2011, v letošní sezóně v Miláně moc příležitostí nedostává. Zatím má v probíhajícím ročníku Serie A na kontě pouhých šest startů.

O Baptistu se eminentně zajímají i ruské kluby Rubin Kazaň a Spartak Moskva, jejichž zástupci dokonce přiletěli jednat do Říma, transfer brazilského útočníka do Ruska je ale prý takřka vyloučený. Jeho návrat do Sao Paola, odkud před sedmi lety do Evropy přišel, údajně také.

Reklama

Související témata: