Hlavní obsah

Mutu měl ještě jeden pozitivní dopingový test

PRAHA

Fotbalista Fiorentiny Adrian Mutu měl ještě jeden pozitivní dopingový test. Jak v pátek oznámil Italský olympijský výbor (CONI), neprošel rumunský útočník kontrolou po utkání Italského poháru 20. ledna proti Laziu Řím. Deset dnů předtím byl Mutu přistižen při užití stejné zakázané látky po ligovém zápasu proti Bari, o čemž CONI informoval ve čtvrtek.

Článek

Mutu, jenž má do vyřešení případu zastavenou činnost, měl v těle stimulant sibutramin, který se užívá k potlačení chuti k jídlu. Podle agentury ANSA fotbalistova matka uvedla, že si její syn zřejmě vzal léky z neoznačeného balíčku tabletek na hubnutí, který nechala v jeho bytě ve Florencii.

Jednatřicetiletý Mutu je opakovaným dopingovým hříšníkem a hrozí mu čtyřletý trest. V roce 2004 měl pozitivní test na kokain během angažmá v Chelsea, která ho následně propustila a požaduje po něm rekordní odškodné 17,2 miliónu eur (asi 451 miliónů korun).

Sedmašedesátinásobný rumunský reprezentant Mutu se v novém kalendářním roce začínal dostávat do své obvyklé formy a v lednu vstřelil pět gólů. Mimo jiné jednou se trefil proti Bari a dokonce dvakrát v druhém inkriminovaném duelu s Laziem.

Reklama

Související témata: