Hlavní obsah

Milán vymýšlí, jak se zbavit Jankulovského. Teď ho chtěl vyměnit do Interu

PRAHA

AC Milán už neví, jak by se zbavil bývalého českého reprezentanta Marka Jankulovského. Před pondělním posledním dnem přestupního období se výkonný ředitel Rossoneri Adriano Galliani nechal slyšet, že nejlepším řešením by byla výměna do konkurenčního Interu za Amantina Manciniho. „Oběma týmům by to pomohlo,“ řekl Galliani. Situace se vyvinula tak, že Mancini do AC přišel, ale sám a na půlroční hostování.

Článek

Výměna Marka Jankulovského z AC Milán za Amantina Manciniho z klubu městského rivala Interu by byla podle vedení Rossoneri natolik vychytralým tahem, že se právě proto nedala realizovat. Podle Gallianiho by transfer pomohl oběma celkům, a v tom měl být údajně ten háček.

„S ohledem na potřeby obou klubů se tato výměna jeví jako velice chytré řešení,“ přiznal ještě před Mancini příchodem do AC pro Sky Sport Italia Galliani. „Ale to je přesně ten důvod, proč se tato výměna neuskuteční,“ dodal hned vzápětí.

Média na Apeninském poloostrově začala hned spekulovat, že by případná výměna prospěla i oběma hráčům, kterým se během první části sezóny nepodařilo natrvalo prosadit do základní sestavy ve svém týmu.

Wolfsburg, AS Řím, Baník 

Nabízení Jankulovského vedením Rossoneri na přestupovém trhu už začíná být úsměvným koloritem. Nejprve zkušeného levého beka nabízeli jako součást transakce Wolfsburgu s tím, že by na San Siro měl přijít kanonýr Džeko. Německý šampión zájem neměl, a tak to v AC zkusili jinde.

Otočili se na zástupce římského AS s tím, že by jim Jankulovského nabídli za útočníka Julia Baptistu, s čímž však opět nepochodili. Zálusk si tak na osmasedmdesátinásobného českého reprezentanta začal dělat Baník Ostrava, jenž fotbalistu s makedonskými kořeny přivedl do velkého fotbalu.

Na Bazalech měli odvážnou představu, že by Jankulovského přivítali ještě letos v létě, pakliže by ho AC vyplatilo. Reálněji se ovšem jevila varianta, že by zkušený zadák přišel až v létě 2011, kdy mu v Miláně skončí smlouva. Všechno může být ale úplně jinak, pakliže by se vedení Rossoneri podařilo Jankulovského ještě někomu udat.

Reklama

Související témata: