Hlavní obsah

AC Milán zaváhal v Boloni a přišel o druhé místo

MILÁN

Fotbalisté AC Milán přišli o druhé místo v italské lize, na kterém je vystřídal AS Řím. AC dnes uhrál jen bezbrankovou remízu s Boloňou, zatímco Římané zvítězili 1:0 na hřišti Fiorentiny. V čele tabulky je nadále s náskokem osmi bodů Inter, který v 23. kole porazil Cagliari snadno 3:0.

Foto: Antonio Calanni, ČTK/AP

Smutní fotbalisté AC Milán

Článek

Inter měl proti Cagliari velmi dobrý vstup do zápasu. Již po šesti minutách se prosadil makedonský útočník Panděv, který se od lednového příchodu trefil již v třetím utkání za sebou. Vedení potvrdil stoper Samuel. Pak však hosté převzali otěže zápasu a dokonce mohli snížit. Rozhodčí neuznal gól Matriho kvůli domnělému ofsajdu.

Výhru Interu po změně stran stvrdil Milito čtrnáctým gólem v sezoně. K posunu do čela tabulky střelců mu to však nepomohlo, neboť jeho hlavní soupeř v boji o kanonýrskou korunu Di Natale pomohl Udine k výhře nad Neapolí hattrickem a má o dvě branky více. Neapol tak přišla o patnáctizápasovou sérii bez porážky.

AC nastoupil i s čerstvou posilou Mancinim, který přišel z Interu, ale proti obraně Boloni se prosadit nedokázal. Největší šanci měli domácí, Di Vaio však neuspěl.

AS Řím byl sice ve Florencii většinu zápasu pod tlakem, ale díky Vučiničově trefě z 82. minuty vybojoval velmi cenné tři body.

Zlepšené výkony potvrdila Sampdoria, která zvítězila na hřišti poslední Sieny 2:1 a poskočila na šestou příčku před Juventus. Sieně se znovu vzdálila naděje na záchranu, jelikož Catania a Bergamo vyhrály. Siena ztrácí na záchranu již deset bodů.

Italská fotbalová liga - 23. kolo:
Bergamo - Bari 1:0 (83. Tiribocchi), Boloňa - AC Milán 0:0, FC Janov - Chievo 1:0 (63. Rossi), Inter Milán - Cagliari 3:0 (6. Panděv, 20. Samuel, 47. Milito), Lazio Řím - Catania 0:1 (63. Maxi Lopéz), Siena - Sampdoria Janov 1:2 (82. Maccarone - 3. Gastaldello, 78. Pozzi), Udine - Neapol 3:1 (7., 90. a 90.+2 Di Natale - 21. Maggio), Fiorentina - AS Řím 0:1 (82. Vučinič).

Reklama

Související témata: