Hlavní obsah

Mourinha sledovali gangsteři a chtěli ho unést, italská policie zakročila

PRAHA

Kontroverzní fotbalový trenér José Mourinho se měl stát v Itálii, kde trénuje slavný Inter Milán, obětí únosu. Speciální jednotka italské policie však na tajný plán místních gangsterů přišla, takže k ničemu takovému naštěstí nedošlo. Vyhrocená situace si ovšem vyžádala, aby měl Mourinho a jeho rodina v těchto dnech na Apeninském poloostrově osobní ochranku.

Článek

Podle britského deníku The Sun italská policie informovala, že překazila plánovaný únos makedonských gangsterů na slavného portugalského kouče Josého Mourinha. Ti za něj následně měli požadovat výkupné.

Nevydařený únos trenéra milánského Interu vyšel na světlo světa poté, co speciální skupina italské policie dopadla čtyři členy gangu. Našla u nich fotografie, na nichž je zachycen Mourinho s manželkou i jejich dvěma dětmi. Proto nyní rodinu sedmačtyřicetiletého Portugalce jako oko v hlavě střeží zvláštní ochranka.

Na jedněch snímcích byl Mourinho vyfotografovaný, jak opouští svůj dům ve městě Como, další fotky ukazovaly, jak bývalý kouč Chelsea a FC Porto přijíždí k tréninkovému centru Internationale. Mourinho už se v minulosti potkal například s výhružkami smrti, a to když v roce 2004 odcházel z Porta, s nímž v tom samém roce slavil výhru v Lize mistrů.

Reklama

Související témata: