Hlavní obsah

AS Řím doma porazil 4:1 Palermo a vrátil se na druhou příčku

ŘÍM

Fotbalisté AS Řím porazili Palermo na svém stadionu 4:1 a po šesté ligové výhře za sebou se vrátili na druhé místo v tabulce. Výrazně se na vítězství podílel římský záložník Matteo Brighi, který vstřelil dva góly a na jeden přihrál.

Foto: Francois Lenoir, Reuters

Hráči AS Řím se mohou radovat.

Článek

Brighi se poprvé prosadil po půlhodině volejem po rohovém kopu. V 53. minutě pak po zmatcích v hostující obraně nahrál na druhou branku střídajícímu Brazilci Júliu Baptistovi a o devět minut později osmadvacetiletý Ital přesnou střelou k tyči pojistil vedení. Sicilský celek sice deset minut před koncem snížil po penaltě útočníka Miccoliho, ale norský obránce Riise o tři minuty později vrátil domácím tříbrankové vedení.

Obránce Ondřej Čelůstka, který v Palermu hostuje ze Slavie Praha, se ani dnes nedočkal premiérového startu v Serii A.

Sampdoria Janov porazila Fiorentinu na svém stadionu 2:0 a po čtvrté ligové výhře za sebou se minimálně do neděle posunula na čtvrtou příčku.

Naopak hostující tým z Florencie, který čeká ve středu úvodní osmifinálový zápas Ligy mistrů na hřišti rozjetého Bayernu Mnichov, prohrál v domácí soutěži počtvrté z posledních pěti utkání a vzdalují se mu pohárové příčky.

Sampdoria rozhodla zápas už v prvním poločase. První branku zaznamenal po čtvrthodině záložník Semioli, vedení zdvojnásobil pět minut před přestávkou dvanáctým gólem v sezoně nejlepší střelec janovského týmu Pazzini.

Italská fotbalová liga - 24. kolo:
AS Řím - Palermo 4:1 (33. a 62. Brighi, 53. Baptista, 83. Riise - 80. Micccoli z pen.), Sampdoria Janov - Fiorentina 2:0 (16. Semioli, 40. Pazzini).

Reklama

Související témata: