Hlavní obsah

Juventus po šesti zápasech vyhrál a vrátil se na pohárové pozice

TURÍN

Fotbalisté Juventusu Turín se po šesti ligových zápasech dočkali vítězství. Na vlastním hřišti v neděli zásluhou dvou gólů kapitána Alessandra Del Piera porazili FC Janov 3:2. Potvrdili zlepšení pod vedením nového trenéra Alberta Zaccheroniho a po dvou remízách získali plný počet bodů.

Článek

Juventus využil sobotní zaváhání Palerma a vrátil se na pohárové příčky, ze kterých během série špatných výsledků vypadl.

O teprve druhé výhře Juventusu z posledních devíti zápasů rozhodl Del Piero z kontroverzní penalty, kterou sám zařídil přifilmovaným pádem, přestože ho hostující stoper Papastathopulos nezasáhl. Český obránce Zdeněk Grygera v nominaci Juventusu chyběl.

Pod novým trenérem Edym Rejou se zvedlo i Lazio, které se dostalo ze sestupových pozic. K výhře 2:0 na hřišti Parmy svým výkonem pomohl i Cristian Ledesma, který se vrátil do kádru po středečním odvolání trenéra Davideho Ballardiniho.

Boj o záchranu nevzdává ani Siena, která po osmi zápasech dosáhla na vítězství 1:0 nad Chievem. Od uchování ligové příslušnosti ji nyní dělí osm bodů. Závěr utkání odehrál v dresu Sieny i Lukáš Jarolím.

Náskok Interu Milán v čele tabulky se snížil na sedm bodů poté, co obhájce titulu podruhé za sebou remizoval. Tentokrát hrál bez branek v Neapoli, která si doma připsala potřetí za sebou remízu 0:0 a na vlastním hřišti neinkasovala již 478 minut. Udržela se tak na čtvrtém místě tabulky.

Italská fotbalová liga - 24. kolo:
Cagliari - Bari 3:1 (13. Conti, 30. Nene, 53. Cossu - 52. Masiello), Catania - Bergamo 0:0, Chievo - Siena 0:1 (75. Reginaldo), Juventus Turín - FC Janov 3:2 (61. a 78. z pen. Del Piero, 42. Amauri - 16. a 63. Rossi), Livorno - Boloňa 0:1 (22. Di Vaio), Parma - Lazio Řím 0:2 (68. Stendardo, 89. Zárate), Neapol - Inter Milán 0:0.

Reklama

Související témata: