Hlavní obsah

Inter udolal Udine a drží náskok před AC Milán

Fotbalisté Interu Milán v 26. kole italské ligy se štěstím porazili Udine na jeho hřišti 3:2 a udrželi v čele tabulky čtyřbodový náskok před AC Milán, který vyhrál 3:1 nad Bergamem. V boji o titul naopak ztratil AS Řím po remíze 2:2 s Neapolí, která vyrovnala v poslední minutě díky penaltě Slováka Marka Hamšíka.

Foto: Fotbalisté Interu Milán oslavují gól Maicona (druhý zleva) proti Udine., ČTK/AP

Fotbalisté Interu Milán oslavují gól Maicona (druhý zleva) proti Udine.

Článek

Inter po třech remízách potřeboval nutně zvítězit, ovšem do vedení šlo Udine po gólu Pepeho. Balotelli s Maiconem a Militem sice do poločasu skóre otočili, ovšem po změně stran patřil zápas domácím.

Udine nejprve snížilo po trefě kanonýra Di Nataleho a vypracovalo si další dvě vyložené šance. Bek Cuadrado nejprve v jasné šanci nevystřelil ani nepřihrál, v posledních sekundách pak Inler trefil jen břevno.

Inter tak udržel náskok před AC Milán, který si snadno poradil s Bergamem především zásluhou dvou branek útočníka Pata. Brazilec odehrál po zranění třetí ligové utkání a počtvrté skóroval. Výhru pojistil Borriello, který napravil zaváhání Ronaldinha při pokutovém kopu. Celé utkání v dresu Milána odehrál poprvé po pěti měsících Marek Jankulovski.

Hamšík zachránil Neapoli proti AS Řím alespoň bod

Zaváhání v Evropské lize s Panathinaikosem se podepsalo na psychice AS Řím i v domácí soutěži. Po devíti ligových výhrách ztratil dva body na hřišti Neapole, přestože ještě čtvrthodiny před koncem vedl o dvě branky. Pak však snížil Denis a v samotném závěru vyrovnal z penalty Hamšík.

První porážku pod trenérem Albertem Zaccheronim utrpěl Juventus Turín, který podlehl Palermu 0:2. O výhře hostů rozhodl po hodině parádní střelou z hranice šestnáctky bývalý hráč "Staré dámy" Miccoli. V závěru ještě zvýšil Budan, když využil nedůraznou malou domů Zdeňka Grygery. Juventus tak přišel o šestizápasovou neporazitelnost i o možnost posunout se na čtvrté místo, které patří právě Palermu.

Janov po deseti zápasech doma prohrál, když po přestřelce podlehl Boloni 3:4. Hattrickem se o to zasloužil brazilský útočník Adailton, který před třemi roky hrával právě za Janov.

Poslední Siena nevzdává boj o setrvání v soutěži a po vydřené výhře 2:1 nad Livornem ji od záchrany dělí jen šest bodů. Tři body v poslední minutě vystřelil Maccarone.

Italská fotbalová liga - 26. kolo:
AC Milán - Bergamo 3:1 (30. a 41. Pato, 62. Borriello - 56. Valdes), Chievo - Cagliari 2:1 (33. De Paula, 78. Granoche - 51. Astori), FC Janov - Boloňa 3:4 (8. a 38. Suazo, 18. Sculli - 28., 56. a 79. z pen. Adailton, 11. Busce), Livorno - Siena 1:2 (11. Lucarelli z pen. - 79. Calaio, 90. Maccarone), Neapol - AS Řím 2:2 (75. Denis, 90. Hamšík z pen. - 59. Baptista z pen., 65. Vučinič), Parma - Sampdoria Janov 1:0 (54. Zaccardo), Udine - Inter Milán 2:3 (2. Pepe, 52. Di Natale z pen. - 6. Balotelli, 21. Maicon, 45. Milito), Juventus Turín - Palermo 0:2 (60. Miccoli, 82. Budan).

Reklama

Související témata: