Hlavní obsah

Jankulovski potvrdil poslední sezónu v AC Milán a přiznal, proč odmítl Inter

PRAHA

Dny českého fotbalového obránce Marka Jankulovského v italské Serii A se zdají být sečteny. Původně se předpokládalo, že se dvaatřicetiletý levý bek vrátí do vlasti a posílí ostravský Baník až v létě 2011 po vypršení smlouvy. Nyní ovšem sám hráč prohlásil, že již letos San Siru nadobro zamává. „Po sezóně tady končím,“ řekl jasně Jankulovski.

Foto: Alessandro Garofalo, Reuters

Obránce AC Milán Marek Jankulovski (vlevo) v souboji s fotbalistou Curychu Johanem Vonlanthenem

Článek

Navnadil fanoušky Baníku. Zkušený zadák Rossoneri ve svém vyjádření pro stanici Mediaset zároveň vysvětlil, proč naposledy odmítl hostování v konkurenčním Interu. Šlo o součást výměny, kdy se měl v AC Milán hlásit brazilský záložník Mancini. Ten narozdíl od Jankulovského v týmu odvěkého rivala nakonec skončil.

„Abych řekl pravdu, moc jsem nad tím ani nepřemýšlel,“ přiznal ostravský rodák Marek Jankulovski, že ho angažmá v Internazionale nijak zvlášť nelákalo. „Chtěl jsem zůstat v AC. Už jsem tady pět let a nechtěl jsem si zvykat v jiném klubu. Tohle bude jistě moje poslední sezóna. Potom se vrátím zpátky do rodné vlasti,“ potěšil osmasedmdesátinásobný bývalý český reprezentant všechny ostravské fanoušky.

Právě na Bazalech se očekává senzační přijetí velezkušeného obránce. Kvůli tomu se na konci ledna na Apeninský poloostrov vydal i majitel ostravského klubu Tomáš Petera, aby o případném návratu se samotným hráčem jednal.

Ještě chce titul

„Tomáš Petera ihned Marka ubezpečil, že do Baníku má otevřeny dveře kdykoliv, kdy řekne, že se chce vrátit. Samozřejmě už letos v létě,“ nechal se nedávno slyšet člen dozorčí rady ostravského celku Jakub Kahoun. Původně se mělo za to, že Jankulovski na San Siru zůstane ještě rok, než mu vyprší řádná smlouva. Ze slov samotného hráče však vyplývá, že jeho návratu domu již na konci této sezóny už nic bránit nebude.

Ještě než však dojde na stěhování do rodného města, rád by Jankulovski s milánským AC získal kýžený titul v nejvyšší italské soutěži. Tam ovšem zatím se čtyřbodovým náskokem právě na Rossoneri vládne městský rival Inter. „Pořád máme šanci titul získat,“ poznamenal český legionář. Do konce italské ligy chybí odehrát dvanáct zápasů.

Reklama

Související témata: