Hlavní obsah

Juventus po chybách Grygery ztratil tříbrankové vedení nad Sienou

TURÍN

Fotbalisté Juventusu Turín vedli v italské lize nad poslední Sienou po deseti minutách již o tři góly, nakonec však získali jen bod za remízu 3:3. Neslavnou úlohu v tom sehrál český obránce Zdeněk Grygera, který se podepsal pod všechny tři inkasované góly. Celkem v dnešních osmi zápasech padlo 31 branek, což je průměr 3,9 na utkání.

Článek

Průměr mírně pokazil duel AC Milán - Chievo, v němž fanoušci viděli jediný gól, avšak o to důležitější. Domácí Seedorf v poslední minutě parádní střelou zařídil výhru 1:0 a Milán tak využil šanci dotáhnout se na městského rivala Inter v čele tabulky na rozdíl jediného bodu. Český bek Marek Jankulovski zůstal jen na lavičce AC.

Radost Milána kazí jen zranění Davida Beckhama, který si v závěru zápasu podvrtl kotník a musel hřiště opustit s bolestivou grimasou.

Juventus měl proti Sieně parádní start do zápasu. Již po dvou minutách otevřel skóre Del Piero, který vstřelil již svůj 300. gól kariéry. Záhy navíc druhou brankou načal čtvrtou stovku. Na 3:0 v 10. minutě zvýšil parádní střelou Cardeva. Siena v tu chvíli nevěděla, kde jí hlava stojí.

Jenže v 16. minutě přihrál Grygera přímo na nohu Maccaroneho a hostující kanonýr hrající ve velké formě nabídnutou šanci s díky využil. Na začátku druhé půle český obránce neuhlídal Maccaroneho a jeho střelu do tyče dorazil Alžířan Ghizzal, který čtvrthodiny před koncem zařídil remízu, když proměnil pokutový kop za faul Grygery.

Zatímco Grygera odehrál celý zápas, Lukáš Jarolím na straně soupeře nebyl ani mezi náhradníky.

Nečekanou ztrátu utrpěl i AS Řím, když neudržel vedení v Livornu a remizoval rovněž 3:3. Římané tak nevyužili páteční porážky vedoucího Interu Milán, na který ztrácejí šest bodů. Zásluhu na tom má především útočník Livorna Lucarelli, který do sítě favorita nastřílel hned tři branky.

Hráče AS Řím může těšit alespoň fakt, že protáhli svou ligovou neporazitelnost již na 18 zápasů.

Velkou přestřelku viděli fanoušci v Janově, kde domácí FC přehrál Cagliari 5:3, přičemž o každý gól se postaral jiný hráč.

Italská fotbalová liga - 28. kolo:
Boloňa - Sampdoria Janov 1:1 (90.+2 Raggi - 87. Gastaldello), FC Janov - Cagliari 5:3 (36. Zapater z pen., 39. Palacio, 43. Sculli, 45. Rossi, 59. Milanetto - 16. Dossena, 41. Conti, 55. Matri z pen.), Juventus Turín - Siena 3:3 (2. a 7. Del Piero, 10. Candreva - 46. a 74. z pen. Ghizzal, 16. Maccarone), Lazio Řím - Bari 0:2 (51. Almiron, 64. Alvarez), Livorno - AS Řím 3:3 (9., 26. a 71. z pen. Lucarelli - 11. Perrotta, 19. Toni, 27. Pizarro), Parma - Bergamo 1:0 (72. Božinov), Udine - Palermo 3:2 (43. a 65. Floro Flores, 70. Asamoah - 51. Simplicio, 80. Cavani), AC Milán - Chievo 1:0 (90.+1 Seedorf).

Reklama

Související témata: