Hlavní obsah

Juventus opět vyhořel, po vyřazení z EL mu ostře spílali fanoušci

Fotbalisté Juventusu Turín zažívají hodně nepovedenou sezonou. V italské lize se strachují o pohárové příčky, s Ligou mistrů se rozloučili už po základní skupině a neuspějí ani v Evropské lize, s níž se rozloučili už v osmifinále po debaklu 1:4 na hřišti Fulhamu. Herní mizérie "Staré dámy" začíná stále víc vadit jejím fanouškům, kteří ve čtvrtek některé hostující hráče už během rozcvičky počastovali nevybíravými slovy a po zápase se dožadovali vysvětlení současné situace.

Foto: Stefano Rellandini, Reuters

Zklamaný brankář Juventusu Gianluigi Buffon

Článek

Nadávky prý schytali hlavně bek Jonathan Zebina s Felipem Melem. "Asi 30 zločinců a rasistů začalo mě a spoluhráče Mela urážet během rozcvičky, z čehož jsem byl nešťastný. Tyhle lidi je třeba zastavit. Někteří z nich cestují do Anglie, jen aby vykřikovali tyhle věci. Větší podporu jsme cítili od domácích než od našich příznivců," zlobil se Zebina.

V závěru neudržel emoce, a když po svém vyloučení v nastaveném čase opouštěl hřiště, ukázal hostujícím fanouškům zdvižený prostředníček. "Za to bych se chtěl omluvit, to nebyl dobrý příklad dětem. Ale byl jsem rozezlený," kál se Zebina.

Hosté si nedokázali vysvětlit, jak mohli ztratit náskok 3:1 z domácího duelu, podpořený rychlým vedoucím gólem. "Nikdy bych si nepomyslel, že dnes večer prohrajeme," podotkl zkušený kanonýr Alessandro Del Piero, který se tentokrát nevešel do základní sestavy a 85 minut sledoval trápení svých spoluhráčů jen z lavičky. "Nezažíváme dobré časy, je to bezpochyby nejtěžší sezona od doby, kdy Lippi převzal Juventus," připustil Del Piero s odkazem na úspěšného kouče.

Dempsey riskoval

Zatímco Juventus zažil další černý zápas, Fulham se mohl radovat z nečekaného postupu. Rozhodující gól zaznamenal úchvatným lobem přes brankářskou trojku Juventusu Antonia Chimentiho střídající Clint Dempsey. "Přemýšlel jsem, co udělat. Snažil jsem se to dostat na vzdálenější tyč a vyšlo to. V devíti z deseti případů to nevyjde, ale občas musíte zariskovat," líčil americký fotbalista.

Do čtvrtfinále se dostal také Liverpool, který má v Evropské lize poslední šanci, aby napravil nepovedenou sezonu. Kouč Rafael Benítez si po výhře 3:0 nad Lille pochvaloval skvělou atmosféru v ochozech Anfield Road. "Věděli jsme, že bude těžké smazávat ztrátu 0:1 z prvního duelu, ale diváci byli úžasní a pomohli nám. Důležitý byl rychlý gól, který nám dal čas a sebevědomí," prohlásil španělský trenér.

Čtvrteční program Evropské ligy se změnil ve střelecké dostihy. V osmi odvetných zápasech padlo celkem 34 branek, což znamená nevídaný průměr více než čtyř gólů na jedno utkání. Nejvydatněji se na tom podíleli hráči Brém a Valencie. Na stadionu Werderu viděli fanoušci osm přesných zásahů, čtyři na každé straně. Díky pravidlu o vyšším počtu vstřelených branek na hřišti soupeře postoupil španělský tým.

Jen o gól méně padlo v Bruselu, kde domácí Anderlecht marně usiloval o to, aby dorovnal ztrátu 1:3 z úvodního utkání v Hamburku. Domácím nebyla výhra 4:3 nic platná. "Trenér nám v šatně po zápase říkal, že na sebe můžeme být pyšní. Přesto jsme strašně zklamaní, byli jsme blízko," připomněl záložník Lucas Biglia, že Anderlechtu chyběla za stavu 4:2 k postupu jen jedna branka.

Výsledek z Bruselu poslal mezi nejlepší osmičku české duo David Rozehnal a David Jarolím. Vedle nich se na čtvrtfinále mohou těšit také Tomáš Ujfaluši z Atlétika Madrid a Jan Šimůnek, jehož Wolfsburg udolal v prodloužení Kazaň.

Reklama

Související témata: