Hlavní obsah

Vyšetřovatel navrhuje pro Mutua za doping rok bez fotbalu

ŘÍM

Roční distanc žádá za doping pro rumunského fotbalistu Adriana Mutua vyšetřovatel Italského olympijského výboru. Útočník Fiorentiny v lednu po dvou zápasech italské ligy neprošel dopingovou kontrolou. Zkouška odhalila v jeho těle zakázaný stimulant sibutramin, který se užívá k potlačení chuti k jídlu.

Článek

Mutu se přiznal, že si prostředek vzal. Nevěděl prý, co tablety obsahují. Jednatřicetiletý rumunský reprezentant uznal, že udělal chybu, když užití přípravku nekonzultoval s lékařem. Od konce ledna má do vyřešení případu zastavenou činnost a hrozí mu až čtyřletý trest.

Se zakázanými látkami nemá potíže poprvé. V roce 2004 měl pozitivní test na kokain a dostal sedmiměsíční trest. Kvůli užívání drogy ho tehdy propustila Chelsea, která od nej navíc vymáhá rekordní pokutu 17,2 milionu eur (asi 437 milionů korun).

Fotbalistův agent Giovanni Becali na začátku března po prvním slyšení u antidopingové komise Italského olympijského výboru, která vynese konečný verdikt, prohlásil, že počítá s trestem na maximálně čtyři měsíce.

Reklama

Související témata: