Hlavní obsah

Inter Milán bez problémů přeje Boloňu a dál vede ligu o bod před AS Řím

ŘÍM

Fotbalisté Interu Milán porazili v italské lize Boloňu 3:0 a dál vedou tabulku o bod před AS Řím, který vyhrál 1:0 na půdě Bari. O další dva body zpět je AC Milán po výhře 3:2 nad Cagliari.

Foto: Alessandro Garofalo, Reuters

Hráči Interu Milán (zleva) Diego Milito, Mario Balotelli, Goran Panděv a Thiago Motta se radují z branky.

Článek

Skóre v Miláně otevřel po půl hodině hry tečovanou střelou brazilský záložník Motta. Náskok úřadujícího italského mistra zvýšil v 52. minutě útočník Balotelli. Devatenáctiletý kontroverzní fotbalista se v týdnu omluvil trenérovi Josému Mourinhovi za vzájemnou roztržku a zahrál si po šestizápasové pauze. Vítězství definitivně pojistil pět minut před koncem svým druhým gólem v zápase Motta.

Fotbalisté AS Řím pokračují v dobrých výkonech a po výhře v Bari v lize naplno bodovali počtvrté za sebou. Jedinou branku zápasu dal v 19. minutě černohorský útočník Vučinič, který se trefil v domácí soutěži podesáté.

AC Milán splnil v Cagliari roli favorita a po třech zápasech bez výhry v Serii A znovu zvítězil. Všech pět gólů padlo v dramatickém prvním poločase. "Rossoneri" sice po brankách Borriella a Huntelaara dvakrát vedli, ale domácí dokázali vždy vyrovnat. Rozhodnutí přinesla v 38. minutě vlastní branka obránce Astoriho.

Juventus podlehl jasně 0:3 na hřišti Udine a dál se trápí. Hosté v lize potřetí za sebou venku prohráli a propadli se na sedmou příčku. Naopak domácí, za které se trefili Sanchez, Pepe a Di Natale, získali důležité tři body v boji o záchranu a vyhoupli se na patnácté místo. Kapitán Udine Di Natale dvaadvacátým gólem zvýšil svůj náskok v čele tabulky střelců.

Italská fotbalová liga - 32. kolo:
Bari - AS Řím 0:1 (19. Vučinič), Bergamo - Siena 2:0 (16. Valdés, 71. Pinto), Cagliari - AC Milán 2:3 (17. Ragatzu, 32. Matri - 7. Borriello, 19. Huntelaar, 38. vlastní Astori), Chievo - Sampdoria Janov 1:2 (76. Mantovani - 1. Cassano, 55. Pazzini), FC Janov - Livorno 1:1 (51. Boakye - 88. Tavano), Inter Milán - Boloňa 3:0 (29. a 85. Motta, 52. Balotelli), Lazio Řím - Neapol 1:1 (4. Floccari - 38. Hamšík), Parma - Fiorentina 1:1 (68. Božinov - 22. De Silvestri), Catania - Palermo 2:0 (14. a 32. López), Udine - Juventus Turín 3:0 (9. Sanchez, 65. Pepe, 77. Di Natale).

Reklama

Související témata: