Hlavní obsah

AS Řím otočil derby s Laziem a dál vede o bod před Interem

ŘÍM

Fotbalisté AS Řím porazili ve 34. kole italské ligy v derby Lazio 2:1 a po šesté výhře za sebou dál vedou tabulku o bod před Interem Milán. Hrdinou zápasu byl autor obou branek AS Mirko Vučinič, který během deseti minut špatně rozehraný zápas otočil.

Foto: Francois Lenoir, Reuters

Francesco Totti z AS Řím oslavuje se spoluhráči branku

Článek

Lazio se dostalo na Olympijském stadionu do vedení už po čtvrthodině, kdy své sólo přesně zakončil kapitán Rocchi. Druhý gól mohl přidat těsně po přestávce útočník Floccari, ale jeho penaltu zneškodnil brankář Júlio Sérgio.

Poté přišly chvíle Vučiniče. Černohorský útočník nejprve v 53. minutě z penalty vyrovnal a o deset minut později krásnou ranou z přímého volného kopu zajistil AS důležitou výhru. Nejlepší střelec týmu si vylepšil bilanci na třináct ligových branek a pomohl svému celku prodloužit neporazitelnost v domácí soutěži už na 24 zápasů.

Tradičně vyhrocený zápas měl i nesportovní dohru. V nastavení byl kvůli nevhodným gestům směrem k rozhodčímu vyloučen záložník Ledesma z Lazia a po závěrečném hvizdu se mezi hráči strhla hromadná potyčka.

Třetí AC Milán prohrál se Sampdorií Janov na jejím hřišti 1:2 a šance na titul se mu výrazně vzdálily. Hosté, kteří dohrávali zápas bez vyloučeného obránce Bonery, z posledních šesti utkání vyhráli jen jednou a na vedoucí AS ztrácejí sedm bodů. Sampdoria se posunula na čtvrté místo zajišťující účast v předkole Ligy mistrů.

AC bez Jankulovského

Milánský celek, v jehož sestavě opět chyběl obránce Marek Jankulovski, začal dobře a ve 20. minutě ho poslal do vedení svým čtrnáctým ligovým gólem nejlepší střelec týmu Borriello. Devět minut po přestávce ale Bonera nedovoleně zastavil v pokutovém území Cassana a dostal červenou kartu. Sám faulovaný útočník z penalty vyrovnal.

Domácí zužitkovali početní výhodu až v druhé minutě nastaveného času. O jejich vítězství rozhodl nejlepší střelec týmu Pazzini svou patnáctou ligovou trefou v sezoně.

Palermo počtvrté za sebou nedokázalo vyhrát na soupeřově hřišti a po remíze 2:2 s Cagliari se propadlo na pátou pozici. Hosté sice ještě minutu před koncem prohrávali o dvě branky, ale zásluhou Miccoliho a Hernándeze v nastavení vybojovali alespoň bod.

Na šesté místo před Juventus poskočila Neapol, která porazila díky dvěma gólům argentinského útočníka Lavezziho nováčka z Bari na jeho stadionu 2:1.

Italská fotbalová liga - 34. kolo:
Bari - Neapol 1:2 (75. Almirón - 28. a 57. Lavezzi), Bergamo - Fiorentina 2:1 (6. Pinto, 69. Tiribocchi - 75. Montolivo), Cagliari - Palermo 2:2 (28. Cossu, 89. Jeda - 88. Miccoli, 90.+3 Hernández), Catania - Siena 2:2 (11. Maxi López, 50. Biagianti - 49. Maccarone, 69. Vergassola), Parma - FC Janov 2:3 (60. Zaccardo, 62. vlastní Bocchetti - 33. a 52. Palacio, 73. Fatic), Sampdoria Janov - AC Milán 2:1 (54. Cassano z pen., 90.+2 Pazzini - 20. Borriello), Udine - Boloňa 1:1 (90.+1 Di Natale - 3. vlastní Zapata), Lazio Řím - AS Řím 1:2 (14. Rocchi - 53. z pen. a 63. Vučinič).

Reklama

Související témata: