Hlavní obsah

VIDEO: Maiconova výstavní trefa do sítě Juventusu

Pohledná rána! Obránce Interu Milán Maicon rozhodl svým gólem utkání 34. kola italské fotbalové ligy proti trápícímu se Juventusu. Svěřenci Josého Mourinha tak mohou i nadále snít o obhajobě titulu v Serii A.

Foto: Luca Bruno, ČTK/AP

Maicon v dresu Interu Milán se raduje z branky.

Článek

Inter hrál před vlastními diváky od 37. minuty s převahou jednoho hráče v poli. Ve 37. minutě byl totiž vyloučen turínský Sissoko, který uviděl druhou žlutou kartu.

Domácím se však dlouho nedařilo přesilovku dlouho využít. Až patnáct minut před koncem druhé půle se centr z rohového kopu odrazil za velké vápno Staré dámy, kde stál Maicon. Brazilec dvěma doteky s míčem ve vzduchu obehrál jednoho z atakujících fotbalistů Juventusu, balón si stále ve vzduchu připravil na střelu a poslal nechytatelnou ránu za Buffonova záda.

V závěru zápasu pečetil vítězství domácích Eto´o. Inter díky výhře zůstal v boji o titul, čtyři kola před koncem sezóny ztrácí na vedoucí AS Řím jeden bod.

Svěřenci Josého Mourinha bojují navíc i o zisk prestižní trofeje pro vítěze Ligy mistrů. V semifinále, jehož první zápas začíná v úterý od 20:45, se střetnou s Barcelonou.

Reklama

Související témata: