Hlavní obsah

Slavného italského fotbalistu Maldiniho vyšetřují kvůli korupci

Legenda AC Milán Paolo Maldini je vyšetřován kvůli podezření z korupce. Dlouholetý kapitán "rossoneri" a italský fotbalový reprezentant podle policie uplácel daňového úředníka kvůli své realitní a stavební společnosti.

Článek

Spolu s jednačtyřicetiletým Maldinim, jenž ukončil kariéru před rokem, je vyšetřována i jeho manželka Adriana Fossaová a dalších 41 lidí.

Podle italských médií, které se odvolávají na soudní kruhy, se případ točí kolem daňového úředníka Luciana Bressiho, jenž byl zatčen loni v červnu.

Maldini údajně platil Bressimu řádný poplatek 40 000 eur ročně (jeden milión korun) za jeho práci daňového poradce, zároveň však minimálně dalších 185 000 eur (4,7 miliónu korun) za služby nezapsané do účetních knih. Stošestadvacetinásobný italský reprezentant prý po Bressim chtěl, aby prověřil finanční poměry jeho potenciálního partnera. Zároveň mu údajně zaplatil za to, aby zamezil inspekcím ve své společnosti.

V době své slávy jeden z nejlepších světových obránců Maldini hrál v dresu AC Milán čtvrt století, získal s ním sedm ligových titulů a pět triumfů v Poháru mistrů evropských zemí či Lize mistrů. Za národní mužstvo nastupoval do roku 2002, kapitánskou pásku měl na ruce v rekordních 74 zápasech.

Reklama

Související témata: