Hlavní obsah

Livorno i přes výhru sestupuje, Juventus doma zabral

TURÍN

Fotbalisté Livorna jsou prvním jitým sestupujícím z italské ligy. V 35. kole sice doma porazili Catanii 3:1, ani to jim však k udržení naděje na záchranu nepomohlo. Boloňa dnes rovněž vyhrála 2:1 nad Parmou a na sedmnácté pozici má tři kola před koncem sezony stále desetibodový náskok na Livorno, které se do druhé ligy vrací po jediném roce mezi elitou.

Článek

Blízko sestupu je i Siena, která by po prohře 1:4 s Udine musela zbývající tři zápasy vyhrát a Boloňa nezískat ani bod. Navíc Bergamo by nesmělo dvakrát vyhrát.

V boji o poháry si polepšil Juventus, který doma vyhrál potřetí za sebou a po triumfu 3:0 nad Bari se posunul na šestou pozici před Neapol. Ta jen remizovala 0:0 s Cagliari a vypadla z příček zaručujících postup do Evropské ligy. Neapol mohl zachránit slovenský záložník Marek Hamšík, ale jeho velkou šanci skvěle vychytal brankář Marchetti.

Juventus potvrdil, že v posledních týdnech sbírá body především doma. Proti Bari se sice stejně jako v celé sezoně trápil, ovšem vysvobodil ho Iaquinta, který v 53. minutě zaběhl za obranu a po kličce brankáři otevřel skóre. Výhru pak z pokutového kopu potvrdil Del Piero a výsledek zpečetil znovu Iaquinta. Juventus dosáhl nejvyššího vítězství od listopadového souboje s Bergamem.

O šanci na evropské poháry pravděpodobně přišla Fiorentina, která překvapivě doma podlehla Chievu 0:2 a na Juventus ztrácí již osm bodů.

Italská fotbalová liga - 35. kolo:
Boloňa - Parma 2:1 (38. a 50. Di Vaio - 24. Biabiany), FC Janov - Lazio Řím 1:2 (8. Palacio - 25. Dias, 32. Floccari), Fiorentina - Chievo 0:2 (54. Pellisie, 75. Sardo), Juventus Turín - Bari 3:0 (53. a 86. Iaquinta, 69. Del Piero z pen.), Livorno - Catania 3:1 (50. Lucarelli z pen., 60. Bellucci, 66. Bergvold - 87. Maxi Lopéz), Neapol - Cagliari 0:0, Udine - Siena 4:1 (19. a 42. Pepe, 61. Sanchéz, 81. Di Natale z pen - 40. Calaio)

Reklama

Související témata: