Hlavní obsah

Kdo ho uloví? Kluby si brousí zuby na Mourinha, který se chystá z Interu odejít

PRAHA

Evropské fotbalové velkokluby jsou v pozoru. Už za pár týdnů by měl být údajně bez angažmá trenér José Mourinho, který ve středu oslavil postup s Interem Milán do finále Ligy mistrů. Hned nato se sedmačtyřicetiletý Portugalec nechal slyšet, že po úspěšném dvojzápase se slavnou Barcelonou prožívá ty nejkrásnější chvíle ve své kariéře. Není divu, že si na něj dělají zálusk další velkokluby. Mourinho se prý totiž chystá v létě z Milána odejít.

Foto: Antonio Calanni, ČTK/AP

Radost trenéra Interu Milán Josého Mourinha po postupu do finále LM přes Barcelonu.

Článek

Má se za to, že pokud v květnu kontroverzní trenér Mourinho získá ve finále proti mnichovskému Bayernu titul Ligy mistrů, stane se tím nejžádanějším koučem na fotbalovém trhu. Jak píše britský deník Daily Star, je hodně pravděpodobné, že Mourinho po sezóně na lavičce milánského týmu skončí. Řádná smlouva mu má však vypršet v roce 2012.

Na druhou stranu se trenér, který před Interem vedl tři sezóny hráče londýnské Chelsea, už několikrát nechal slyšet, že mu strašně chybí anglický fotbal. Nedávno se dokonce spekulovalo o tom, že by Mourinho mohl na trenérském postu v Manchesteru United vystřídat veleúspěšného Sira Alexe Fergusona.

Tak či tak je na evropské scéně mnoho velkoklubů, které by s chutí nabídly Mourinhovi angažmá. „Na trhu se očekávají změny a všichni - Milán, Juventus, Liverpool, nebo třeba Real Madrid čekají, co se bude dít,“ řekl zdroj blízký portugalskému trenérovi pro zmiňovaný deník.

„Ale José v tuto chvíli myslí na nejbližší nejdůležitější zápas proti Laziu. Žádný kontakt zatím navázán nebyl. Teď ještě není to správné načasování,“ dodal. Právě do hlavního města Itálie pocestuje o víkendu ke 36. kolu Serie A Mourinho se svými svěřenci. Tam se Inter pokusí vyhrát, aby si před svým nejbližším pronásledovatelem AS Řím udržel minimálně dosavadní dvoubodový náskok. Milánský Inter tak stále pomýšlí na zisk treblu.

Reklama

Související témata: