Hlavní obsah

AS Řím porazil Parmu 2:1 a doufá v nedělní zaváhání Interu

ŘÍM

Fotbalisté AS Řím porazili v italské lize Parmu na soupeřově hřišti 2:1 a po čtvrtém venkovním vítězství za sebou se vrátili do čela tabulky o bod před druhý Inter Milán. Ten však čeká nedělní zápas s Laziem Řím.

Článek

Hosty poslal na hřišti nováčka do vedení už po pěti minutách Totti. Římský kapitán zakončil De Rossiho dlouhý pas povedeným lobem a dal dvanáctý ligový gól v sezoně. Třiatřicetiletý útočník měl velký podíl i na druhé brance, kterou v 75. minutě připravil pro hlavičkujícího Brazilce Taddeie.

Parma zápas zdramatizovala v 81. minutě, kdy hlavou snížil útočník Lanzafame. Hosté si však závěr zkušeně pohlídali. Pomohl jim k tomu i domácí Luis Jiménez, jenž byl dvě minuty před koncem vyloučen po druhé žluté kartě.

AC Milán porazil Fiorentinu na svém stadionu 1:0, po dvou prohraných zápasech v Serii A znovu zabodoval a upevnil si třetí pozici. Jedinou branku zařídil v 78. minutě z pokutového kopu Brazilec Ronaldinho a připsal si desátý ligový gól. Milánský kapitán Ambrosini byl sice tři minuty před koncem vyloučen po druhé žluté kartě, ale "Rossoneri" nejtěsnější náskok udrželi. Domácí krajní obránce Marek Jankulovski zůstal pouze na lavičce.

Italská fotbalová liga - 36. kolo:
Parma - AS Řím 1:2 (81. Lanzafame - 5. Totti, 75. Taddei), AC Milán - Fiorentina 1:0 (78. Ronaldinho z pen.).

Reklama

Související témata: