Hlavní obsah

Inter se vrátil do čela tabulky, Juventus se propadl mimo poháry

ŘÍM

Fotbalisté Interu Milán se znovu vrátili do čela tabulky italské ligy. V 36. kole vyhráli 2:0 na stadionu Lazia Řím a znovu tak přeskočili další římský celek AS, který dvě kola před koncem soutěže ztrácí nadále dva body. Inter tak míří za další obhajobou, když ho od pátého titulu za sebou dělí jen výhry nad Chievem a sestupující Sienou.

Foto: Alessandro Garofalo, Reuters

Zklamaní fotbalisté Juventusu Turín Hasan Salihamidžič a Alessandro Del Piero

Článek

Inter měl po oslavách postupu do finále Ligy mistrů dlouho problémy s koncovkou. Soupeře sice přehrával, ale především Eto'o zahazoval jednu šanci za druhou. Vysvobození přišlo až v úplném konci první půle, kdy si na Sneijderův přímý kop naskočil stoper Samuel a hlavou otevřel skóre. Že šlo o opravdový gól do šatny, dokazuje i fakt, že trenér Interu José Mourinho místo oslav gólu zamířil rovnou do šaten, aby si připravil poločasovou řeč.

Po změně stran Inter již své vedení v pohodě hlídal, navíc druhý gól přidal Tiago Motta, který tak alespoň trochu svým spoluhráčům vynahradil to, že jim brzkým vyloučením zkomplikoval semifinálovou odvetu Ligy mistrů v Barceloně.

Naopak fotbalistům Juventusu Turín znovu hrozí, že budou v příští sezoně bez evropských pohárů. Dnes jen remizovali 1:1 v Catanii a přišli o šestou příčku, na kterou o bod poskočila Neapol zásluhou výhry 2:1 nad Chievem.

Juventus venku nevyhrál již sedmý soutěžní zápas po sobě a zároveň definitivně přišel i o teoretickou naději na umístění na čtvrté pozici pro účast v Lize mistrů. Tu udržela Sampdoria Janov, která doma bez větších problémů porazila již jistě sestupující Livorno 2:0 a má nadále dvoubodový náskok před pátým Palermem, jež vyhrálo 2:1 na hřišti dalšího sestupujícího týmu Sieny. Za domácí odehrál 15 minut Lukáš Jarolím.

Třetím sestupujícím se podle všeho stane Bergamo. To nezvládlo přímý souboj o záchranu s Boloňou. Bergamo sice dlouho vedlo, ale sedm minut před koncem hosté srovnali na 1:1 vlastním gólem Pelusa. Bergamo tak na 17. Boloňu ztrácí dvě kola před koncem sezony pět bodů.

Italská fotbalová liga - 36. kolo:
Bari - FC Janov 3:0 (57. Meggiorini, 85. Castillo, 89. Barreto), Bergamo - Boloňa 1:1 (23. Guarente - 83. vlastní Peluso), Cagliari - Udine 2:2 (15. Lazzari, 58. Jeda - 26. Di Natale, 28. Sanchéz), Catania - Juventus Turín 1:1 (24. Silvestre - 52. Marchisio), Chievo - Neapol 1:2 (75. Granoche - 45. Denis, 86. Lavezzi), Sampdoria Janov - Livorno 2:0 (5. Cassano, 84. Ziegler), Siena - Palermo 1:2 (80. Calaio - 24. Cavani, 59. Miccoli), Lazio Řím - Inter Milán 0:2 (45.+1 Samuel, 70. Motta).

Reklama

Související témata: