Hlavní obsah

Kouč Mourinho: Neprosím se vás o respekt, já ho vyžaduji!

PRAHA

Úspěchy, kterých fotbalový trenér José Mourinho dosahuje, dodávají portugalskému kouči odvahu k sebevědomým prohlášením. Těmi už je nynější kouč milánského Interu ostatně světově proslulý, vždyť se také sám dříve charakterizoval jako the Special one, čili pan Výjimečný. Teď o sobě dal sedmačtyřicetiletý stratég vědět znovu. „Neprosím se vás o respekt, já ho vyžaduji,“ řekl Mourinho s poukazem na letošní úspěšnou pouť Interu Milán.

Článek

S takovýmto tvrzení přišel portugalský trenér ve chvíli, kdy s milánským klubem stále ještě zápolí na třech frontách. Čeká ho finále domácího poháru proti římskému AS. Ten samý soupeř je jeho největším konkurentem i v boji o titul v Serii A. Mourinha navíc 22. května čeká s Interem finálový zápas Ligy mistrů proti mnichovskému Bayernu.

Byl znovu ve své melancholické náladě, když se ho ve středu italští novináři zeptali, jestli by úspěch ve všech třech těchto soutěžích v letošní sezóně udělal nejlepšího trenéra planety. „Tři tituly v jedné sezóně jsem už dříve získal, takže by to pro mě bylo podruhé,“ odvětil Mourinho.

„Nepokládám se za nejlepšího trenéra, nýbrž za jedno z těch, který do své práce vkládají to nejlepší. Po každém zápase pak usínám dobře, protože vím, že jsem do toho dal všechno,“ řekl Portugalec, který si od svého příchodu na Apeninský poloostrov s tamními novináři stále ještě nepadl do oka.

Vyžaduje respekt

„Vyhrát a nevyhrát - mezi tím je vždy jen hrozně malý rozdíl,“ řekl Mourinho s tím, že si jeho tým zaslouží patřičný přístup. „Došli jsme do finále Coppa Italia, probojovali jsme se mezi dva nejlepší týmy Champions League a do posledního souboje jsme ve hře o domácí titul. Já se vás tedy o respekt neprosím, já ho vyžaduji,“ řekl sebevědomý trenér narovinu.

Mourinho pak také nepotvrdil, že by nynější sezóna pro něho měla být na lavičce celku Nerazzurri tou poslední. Na druhou stranu ale nemohl přiznat, že v příští sezóně bude i nadále hlavním koučem milánského klubu. „Ne, ve fotbale si nemůžete být jisti ničím,“ řekl portugalský kouč, který do čtvrtečního finále domácího poháru proti AS určitě nepostaví Sneijdera ani Lucia.

Reklama

Související témata: