Hlavní obsah

Mourinho si zase pustil pusu na špacír, AS Řím zvažuje žalobu

ŘÍM

Vedení AS Řím zvažuje, že zažaluje trenéra Interu Milán Josého Mourinha. Prostořeký Portugalec totiž po středečním vítězství nad AS ve finále Italského poháru (1:0) prohlásil, že římský celek by mohl ušetřené prémie za případný triumf použít jako motivaci pro hráče Sieny, s kterou se Inter utká v posledním kole Serie A.

Foto: Alessandra Tarantino, ČTK/AP

Trenér Interu Milán Jose Mourinho při zápase s AS Řím.

Článek

AS totiž bojuje s milánským celkem na dálku o titul a dvě kola před koncem ztrácí na vedoucí Inter dva body. Inter se o víkendu utká doma s Chievem a v posledním kola narazí právě na sestupující Sienu, jejíž barvy hájí i český záložník Lukáš Jarolím.

Mourinho v rozhovoru po finále reagoval na informace médií, že prezident Sieny Massimo Mezzaroma vypsal za výhru nad Interem stejné prémie jako za udržení v soutěži - dva milióny eur. "Jestli je to pravda, tak budou mít hráči Sieny extra motivaci. A kdo ví, třeba AS Řím, které ušetřilo prémie za výhru v poháru, také něco přihodí," citoval Mourinha deník Il Corriere dello Sport.

Zatímco vedení římského celku zvažuje žalobu a záležitost prošetřuje i italský svaz, Mezzaroma nechce prohlášení trenéra Interu zveličovat. "Je to pichlavý žert, a to se mi líbí. Mourinho je chytrý člověk, takže si jeho slova nemůžeme vykládat jinak," uvedl.

Reklama

Související témata: