Hlavní obsah

VIDEO: Nazval mě negrem, zlobí se Balotelli z Interu na Tottiho, který ho nemilosrdně skosil

PRAHA

Urážky, pomluvy a namachrované řeči. Finále Italského poháru, v němž ve středu Inter Milán slavil výhru nad AS Řím v poměru 1:0, má ještě dramatickou dohru. Mladý útočník milánského výběru Balotelli, přezdívaný SuperMario, nařkl po utkání forvarda soupeře Francesca Tottiho, že jej nazval negrem. Zkušený hráč AS kontroval a teenagera Nerazzurri charakterizoval jako potížistu, který je všude neoblíbený.

Foto: Sergei Chuzavkov, ČTK/AP

Wesley Sneijder (vpravo) a Mario Balotelli z Interu Milán se radují z branky. (ilustrační foto)

Článek

V utkáních mezi italskými velikány AS Řím a Interem Milán to v posledních letech vždycky vřelo. Ať už jde o souboje v nejvyšší soutěži nebo v domácím poháru. Jako to bylo ve středečním finálovém duelu Coppa Italia. Nejenže si hráči obou týmů na hřišti nic nedarovali, tábory domácích i hostí osočují protistranu, že byla mezihra častokrát prokládána nemístnými poznámkami.

Podle ikony římského AS se v tom měl činit hlavně hráč tmavé pleti Interu Mario Balotelli. „Po celý zápas nás provokoval, mě i moje spoluhráče,“ zlobil se Totti, kterému došla trpělivost v 88. minutě zápasu a proklínaného teenagera nakopl zezadu do lýtka. „V utkání jsem udělal chybu, to je neoddiskutovatelné,“ řekl v reakci pro Corriere dello Sport třiatřicetiletý útočník AS.

Zaujatí sudí

„Na všechno se ale musí dívat ze stejné perspektivy. Duely s Interem byly vždy provázeny nějakými kontroverzemi. Ať už těmi před zápasem nebo po nich. Sudí stále pískají proti nám ...,“ láteřil Totti, jenž nemohl vystát hlavně Balotelliho.

„Provokoval nás už v posledním vzájemném zápase. Měli byste se zeptat Christiana Panucciho, co si z jeho úst vyslechl nebo jak slavil gól před ochozy našich fanoušků,“ byl vytočený Totti. „Vždy to má na svědomí jeden a ten samý hráč, ať už tady v Itálii nebo po celé Evropě. To je možná důvod, proč ho nepřijali v jeho domácím ani národním týmu. To je přesně ten důvod. Je to potížista,“ pokračovala v kritice hrající legenda AS.

Nazval ho negrem

„Jak jsem řekl, udělal jsem chybu a očekávám, že budu potrestaný,“ řekl na rovinu Totti. „Měl jsem z toho ale zvláštní pocit. Když jsem dostal červenou kartu, ani jeden z mých soupeřů se za něj nepostavil. To je na zamyšlení,“ dodal.

S odlišným komentářem k celému zápasu přichází druhá strana. SuperMario Balotelli navíc Tottiho osočil, že ho urazil s rasistickým podtextem. „Ano, nazval mě negrem,“ citovalo Balotelliho slova čtvrteční vydání deníku La Gazzetta dello Sport.

Ne Totti, Balotelli je nejlepší

„Nelíbí se mi to. Mario přísahal, že nikoho neprovokoval,“ zastával se svého svěřence hráčský agent Mino Raiola. „Potvrdil mi, že soupeři jenom řekl, aby už nechal těch kopanců a začal hrát fotbal. Nic víc, zbytek udělal Totti. Rasističtí lidé jsou arogantní. Jestli to z jeho strany byla promyšlená urážka, měl by dostat půlroční zákaz startu, nejen pozastavení činnosti v Coppa Italia,“ míní hráčův zástupce.

Proč ho Totti v závěru zápasu sundal, na to má Balotelli jasný názor. „Totti byl nejlepší útočník, nedivím se, že po mně tak vyjel, protože nejlepší jsem teď já.“

Reklama

Související témata: