Hlavní obsah

Trenér Interu Mourinho označil Ranieriho z AS Řím za zoufalce

ŘÍM

Jejich týmy v italské lize spolu bojují o titul a teď mezi sebou trenéři José Mourinho z Interu Milán a Claudio Ranieri z AS Řím vedou slovní válku. Naposledy "střílel ostrými" Mourinho a označil Ranieriho za zoufalce.

Foto: Alessandra Tarantino, ČTK/AP

Trenér Interu Milán Jose Mourinho při zápase s AS Řím.

Článek

"Nikdy jsem neřekl, že jsem fenomenální. Určitě ale není moje chyba, že když jsem se po příchodu do Chelsea zeptal, proč odvolali Ranieriho, a bylo mi řečeno, že s ním by nikdy nic nevyhráli. Za to prostě nemůžu," uvedl Mourinho.

Sedmačtyřicetiletý Portugalec v prohlášení na klubových stránkách reagoval na Ranieriho kritiku po finále Italského poháru, v němž Inter porazil AS 1:0. Italský trenér po utkání poznamenal, že trenér milánského celku dělá špatnou atmosféru, když hráče Interu utvrzuje v přesvědčení, že se proti nim všichni spikli a nepřejí jim.

"Přestože AS mělo finále dohrát s šesti hráči, když Mexes, Totti, Taddei a Burdisso měli dostat červené karty, tak se po zápase mluvilo o tom, jak motivuji hráče. Dělám to každý den, trénink po tréninku. Rozhodně to není o tom, že fotbalistům pustíte před zápasem nějaký film," rýpnul si Mourinho do Ranieriho, který před finále pustil hráčům AS oscarový snímek Gladiátor.

"Kdybych tohle udělal já, tak by se mi hráči vysmáli a volali doktora, jestli jsem se nezbláznil," přidal Mourinho. "Dávám přednost práci na hřišti a dobré přípravě. Před zápasem jsem sledoval šest zápasů AS a hledal jejich chyby. Každé utkání jsem na počítači rozebíral tři hodiny. Ale samozřejmě je snazší pustit hráčům před zápasem film. Ranieri ale zapomněl, že jeho hráči nejsou děti, ale šampioni," dodal.

Reklama

Související témata: