Hlavní obsah

Totti udržel Řím v boji o titul, Interu ale stačí porazit Sienu

Fotbalisté Interu Milán jsou blízko pátému titulu mistrů Itálie za sebou. Po dnešní výhře 4:3 nad Chievem jim k tomu stačí v posledním kole zvítězit na půdě sestupující Sieny. Slavit však mohli již dnes, ovšem druhé AS Řím v závěru zásluhou dvou gólů kapitána Franceska Tottiho otočilo duel s Cagliari a po výhře 2:1 nadále ztrácí dva body.

Foto: Giampiero Sposito, Reuters

Útočník AS Řím Francesco Totti se raduje.

Článek

Úvod zápasu Interu přinesl kuriózní situaci, když během jediné minuty padl na každé straně vlastní gól. Pak však Inter získal převahu a do poločasu vedl o dva góly. Po změně stran navíc zvýšil Balotelli již na 4:1, ovšem hosté zápas ještě zdramatizovali. Inter si však výhru, v boji o titul nesmírně důležitou, vzít nenechal.

Římané v souběžně hraném utkání prožívali velké nervy. Věděli, že k šanci na titul musejí bezpodmínečně vyhrát, ovšem dlouho se trápili v koncovce. Totti s Mottou trefili jen tyč, Perrottův gól zas nebyl uznán pro ofsajd.

A když v 72. minutě skóroval po přímém kopu hostující Lazzari, zdálo se, že Inter může slavit titul. Jenže domácí zachránil kapitán Totti. Nejprve srovnal a sedm minut před koncem z penalty za ruku zařídil výhru, která dává Římanům naději na ukončení nadvlády Interu.

Zápas mezi Janovem a AC Milán se hrál před prázdnými tribunami, jelikož představitelé města se obávali násilností. Původně měli příznivci Milána dorazit do Janova poprvé od incidentu mezi oběma skupinami fanoušků před 15 lety, při kterém byl zabit janovský příznivec, radní však na poslední chvíli vydali zákaz. Objevily se totiž anonymní hrozby možnou odplatou.

Prázdné ochozy domácím ale nevadily a zásluhou Sculliho vyhráli 1:0. AC Milán si tak zahrával s možnou ztrátou třetí příčky, znamenající přímý postup do Ligy mistrů, ovšem Sampdoria jeho zaváhání nevyužila a sama jen remizovala 1:1 s Palermem.

Přitom janovský celek vedl po penaltě Pazziniho, ovšem Miccoli rovněž z pokutového srovnal a udržel Palermo ve hře o čtvrté místo pro Ligu mistrů. K tomu však potřebuje v závěrečném kole vyhrát nad Bergamem a doufat, že Sampdoria podlehne Neapoli.

Ta již má jistou účast v Evropské lize, jelikož Juventus doma senzačně podlehl Parmě 2:3 a na sedmém místě ztrácí již čtyři body. V příštím ročníku tak bude bez evropských pohárů, čímž korunoval nepovedenou sezonu.

Rozhodlo se také o posledním sestupujícím, kterým se stalo Bergamo. To prohrálo 0:2 v Neapoli, naopak Boloňa remizovala 1:1 s Catanií a definitivně se zachránila.

Nejlepší střelec soutěže Di Natale pomohl dvěma góly Udine k remíze 3:3 s Bari a 28. gólem sezony si upevnil vedení v tabulce.

Italská fotbalová liga - 37. kolo:
Neapol - Bergamo 2:0 (43. a 83. Quagliarella), Udine - Bari 3:3 (21. a 63. Di Natale, 26. Pepe - 18. Barreto, 39. Koman, 90.+2 Almiron), AS Řím - Cagliari 2:1 (79. a 83. z pen. Totti - 72. Lazzari), Boloňa - Catania 1:1 (15. Di Vaio - 52. Maxi López), Fiorentina - Siena 1:1 (15. Marchionni - 3. Vergassola), Livorno - Lazio Řím 1:2 (33. Lucarelli - 13. Rocchi, 44. Brocchi), FC Janov - AC Milán 1:0 (57. Sculli), Juventus Turín - Parma 2:3 (16. Del Piero, 90.+2 Iaquinta - 20. a 40. Lamzafame, 85. Biabiany), Palermo - Sampdoria Janov 1:1 (68. Miccoli z pen. - 54. Pazzini z pen.), Inter Milán - Chievo 4:3 (13. vlastní Mantovani, 34. Cambiasso, 39. Milito, 52. Balotelli - 12. vlastní Motta, 60. Granoche, 75. Pellisier).

Reklama

Související témata: