Hlavní obsah

AC Milán se rozloučil s trenérem Leonardem výhrou nad Juventusem

MILÁN

Fotbalisté AC Milán porazili v posledním kole italské ligy Juventus Turín na svém stadiónu jasně 3:0 a upevnili si celkové třetí místo, které znamená účast v základní skupině Ligy mistrů. Domácí se tak důstojně rozloučili s odstupujícím brazilským trenérem Leonardem.

Foto: Paolo Bona, Reuters

Hráč AC Milán Antonini se raduje s končícím trenérem týmu Leonardem z výhry nad Juventusem.

Článek

Hosté, jejichž kouč Zaccheroni po sezoně také opustí lavičku, zakončili jednu ze svých nejhorších sezón v historii. Po patnácté ligové porážce obsadí v konečné tabulce sedmé místo a zahrají si pouze předkolo Evropské ligy. Do druhého poločasu navíc nenastoupil kvůli zraněnému kotníku brankář Juventusu Buffon a zatím není jasné, zda to neovlivní start italské jedničky na mistrovství světa.

V zápase se dvakrát trefil Brazilec Ronaldinho, kterého trenér Dunga nezahrnul do širší nominace pro světový šampionát. Jeden gól zaznamenal obránce Antonini. Domácí krajní bek Marek Jankulovski ani jeho protějšek v dresu Juventusu Zdeněk Grygera do zápasu nezasáhli.

V dalším sobotním utkání porazilo Lazio Řím oslabené Udinese 3:1. Jedinou branku hostů zaznamenal nejlepší střelec soutěže Di Natale, jenž ukončil sezonu 29. ligovým gólem a s vysokou pravděpodobností získá korunu pro krále střelců.

Italská fotbalová liga - 38. kolo
AC Milán - Juventus Turín 3:0 (29. a 67. Ronaldinho, 14. Antonini), Lazio Řím - Udine 3:1 (16. Hitzlsperger, 45. Floccari, 52. Brocchi - 30. Di Natale).

Reklama

Související témata: