Hlavní obsah

AC Milán chce získat hvězdu jako je Ronaldo, prodej klubu se nechystá

PRAHA

Spekulace o tom, že by měl být milánský fotbalový gigant AC na prodej, jeho majitel Silvio Berlusconi smetl ze stolu. Naopak fanoušky Rossoneri ujistil, že se vedení klubu v létě pokusí získat hráče toho největšího formátu. „Krize se promítla ve všech odvětvích. Přesto máme zájem získat fotbalistu, který nás posune na lepší úroveň. Mám na mysli někoho, jako je třeba Ronaldo,“ prozradil Berlusconi.

Článek

Šéf milánského celku a zároveň také italský předseda vlády Silvio Berlusconi pronesl toto vyjádření po úterním setkání se sponzory klubu, které se konalo v Lesmu nedaleko Monzy. „V době krize, která postihla celý světa a hlavně pak Evropu, si nemůžu dovolit přílišné utrácení,“ řekl pak pro Sky Sport 24 Berlusconi.

„Milán bude hrát i nadále se současným kádrem, který doplní čtyři až pět mladíků z naší líhně,“ pokračoval dál prezident AC. „Milánský klub miluji od doby, kdy jsem byl malé dítě. Pokud tedy narazíme na hráče, který by nás posunul o úroveň výš, rozhodně necuknu a budu ho chtít koupit,“ přiznal šéf třetího týmu uplynulé sezóny Serie A.

Kouč Leonardo je hňup

„Samozřejmě mluvím o situaci, kdy se budeme zabývat opravdu velkým šampiónem. Musí jít o někoho, kdo bude odlišný od všech ostatních. Někdo jako je třeba Ronaldo,“ přiznal bez rozpaků Berlusconi.

Mocný muž na Apeninském poloostrově také naznačil, že po roce, kdy byl u kormidla AC trenér Leonardo, by se hlavním koučem týmu mohl stát dosavadní ředitel mládežnické akademie Rossoneri Filippo Galli. „Co se týče Leonarda, je to hňup. Neřídil se mými radami. Je to ale dobrý chlapík a Milán miluje. Je důležité i z psychologického hlediska, aby se týmu ujal někdo, kdo se s hráči dostal do kontaktu už v akademii,“ řekl na závěr Berlusconi.

Reklama

Související témata: