Hlavní obsah

Brankář Buffon prý v Juventusu zůstane, věří novému trenérovi

TURÍN

Fotbalový brankář Gianluigi Buffon prý navzdory nevydařené sezóně zůstává v Juventusu. Italský reprezentant prohlásil, že věří novému trenérovi Luigi Del Nerimu.

Foto: Regis Duvignau, Reuters

Brankář Juventusu Gianluigi Buffon pravděpodobně zůstane ve Staré dámě.

Článek

"Chci zůstat v Juventusu, kvůli fanouškům a novým plánům," citovala dvaatřicetiletého Buffona agentura Reuters. "Každý, kdo teď přijde do klubu, bude muset dřít až na krev. Uplynulá sezona byla katastrofální, a proto se musíme vrátit k hráčům s železnou vůlí, která je symbolem Juventusu," dodal gólman, o kterého měl údajně zájem Manchester United, jeho bohatý městský rival City a finalista Ligy mistrů Bayern Mnichov.

Turínský klub skončil v italské lize až na sedmém místě. Vedení už v lednu odvolalo trenéra Cira Ferraru, kterého do konce sezóny nahradil Alberto Zaccheroni. Ani pod ním se výsledky nezlepšily a k týmu nedávno přišel devětapadesátiletý Luigi Del Neri.

Bývalý kouč Sampdorie Janov už v Turíně zavedl nové pořádky, když vzal kapitánskou pásku ikoně Juventusu Alessandru Del Pierovi. Novým lídrem by měl být mladý záložník Claudio Marchisio.

"Del Piero je charismatický kapitán, ale musíme myslet na budoucnost," řekl Del Neri. Se zkušeným útočníkem a Buffonem ale nadále počítá. "Nemůžeme je odepsat po jedné sezóně," dodal. O koho však Del Neri nestojí, je veterán Fabio Cannavaro.

Reklama

Související témata: