Hlavní obsah

Hříšník Adriano se vrací do Itálie, bude hrát za AS Řím

RIO DE JANEIRO

Kontroverzní kanonýr Adriano se po roce v dresu brazilského Flamenga vrací do Itálie. Osmadvacetiletý fotbalista podle agentury AP prohlásil, že se dohodl na smlouvě s AS Řím a příští měsíc se připojí k týmu.

Foto: Roberto Candia, ČTK/AP

Brazilec Adriano ještě v dresu Flamenga se raduje z gólu.

Článek

"Mám z toho radost, protože bych chtěl nechat zapomenout na špatné časy v Itálii a také si myslím, že tamním lidem něco dlužím. Přestože jsem odešel za nešťastných okolností, vždycky se ke mně chovali slušně," řekl Adriano, který loni opustil Inter Milán kvůli potížím s alkoholem.

Brazilský reprezentant se podle médií s AS dohodl na tříleté smlouvě s ročním příjmem 3,5 miliónu eur. Součástí kontraktu je prý i klauzule, podle které bude smlouva zrušena, pokud Adriano poruší životosprávu.

"Nejdu do Říma pro peníze, ale žene mě tam určitá hrdost. Líbí se mi jejich plány a také o mě stáli už půl roku," uvedl Adriano, který do Itálie přijde jako volný hráč po skončení smlouvy s Flamengem. "Samozřejmě, že nejsem takový fotbalista jako Francesco Totti, ale odevzdám všechno a můžu AS pomoci," dodal.

Adriano se do rodné Brazílie vrátil loni v dubnu, kdy ukončil smlouvu s Interem, protože v Itálii jeho kariéra začala kvůli alkoholovým eskapádám upadat. Ve Flamengu se však opět našel a pomohl týmu k titulu.

Nejlepším střelcem v dresu Flamenga 

Stal se také nejlepším střelcem soutěže a celkem v dresu Flamenga dal v 47 zápasech 35 branek. Dokonce se vrátil i do brazilské reprezentace, do nominace pro mistrovství světa v Jihoafrické republice se však nevešel.

Reklama

Související témata: