Hlavní obsah

Kandidátem na kouče Interu je trenér fotbalistů Anglie Capello

Hlavním kandidátem na uvolněný post trenéra fotbalistů Interu Milán je současný kouč anglické reprezentace Fabio Capello. Zkušeného Itala si přeje na lavičce prezident klubu Massimo Moratti. Vidí v něm ideální náhradu za Josého Mourinha, který v této sezoně dovedl Inter k třem trofejím, nyní však má namířeno do Realu Madrid.

Článek

"Ještě jsme nic nerozhodli. Capello je však jedním z kandidátů. Má pro tuto práci nejlepší předpoklady," uvedl Moratti na webu www.gazzetta.it. "Rovněž bychom chtěli Pepa Guardiolu, ale to je téměř nemožné, abychom ho získali z Barcelony," dodal Moratti.

Dalšími kandidáty jsou prý trenér Zenitu Petrohrad Luciano Spalletti, bývalý trenér Brazílie a Chelsea Luiz Felipe Scolari, bývalý hráč Interu Roberto Baggio, trenér Liverpoolu Rafael Benítez, Siniša Mihajlovič, který jedná i s Fiorentinou, a především Roy Hodgson. Ten v uplynulé sezoně dovedl Fulham do finále Evropské ligy a v Interu již působil v roce 1999.

Třiašedesátiletý Capello vede anglický národní tým od začátku roku 2008, kdy přišel napravit nezdar v podobě nepostupu na mistrovství Evropy. Tým tak připravoval především směrem k úspěchu na blížícím se mistrovství světa v JAR, kde se chce pokusit ukončit 44 let trvající čekání na další trofej.

Bývalý trenér Juventusu, AC Milán a AS Řím se přitom již dříve nechal slyšet, že angažmá u anglické reprezentace je jeho posledním v trenérské kariéře, kterou chce ukončit na Euru 2012.

Reklama

Související témata: