Hlavní obsah

Cannavaro bude po vyhazovu z Juventusu hrát v Dubaji

SESTRIERE

Kapitán italské fotbalové reprezentace Fabio Cannavaro si ještě před startem mistrovství světa našel angažmá. Rekordman v počtu startů za Itálii (132) se rozhodl uzavřít úspěšnou kariéru v dubajském celku Al Ahlí, kde podepsal smlouvu na dva roky. Klub to dnes zveřejnil na svém webu.

Foto: Lorenzo Galassi, Reuters

Italský fotbalista Fabio Cannavaro

Článek

Šestatřicetiletý Cannavaro byl bez angažmá poté, co nové vedení Juventusu Turín nevyužilo opci ve smlouvě a neprodloužilo se svou dlouholetou oporou spolupráci.

Držiteli Zlatého míče pro nejlepšího fotbalistu světa za rok 2006 tak hrozilo, že povede Itálii za obhajobou titulu mistra světa jako nezaměstnaný. Nakonec však kývl na nabídku ze Spojených arabských emirátů.

S klubem, kde dříve trénoval současný šéf českého fotbalu Ivan Hašek, se údajně dohodl na ročním platu milion eur. Ve smlouvě však má mít nejrůznější bonusy, které mohou plat až šestinásobně zvýšit.

Cannavarův příchod je prvním krokem nového předsedy Al Ahlí Abdulláha Saída an-Nabúdáha k výraznému posílení týmu. Na post trenéra prý nyní láká Harryho Redknappa z Tottenhamu. "Pro nás je Cannavarův příchod splněným snem. Byl naším hlavním cílem, protože je to hráč s obrovskou zkušeností a talentem. Zároveň je to jeden z nejlepších obránců na světě," řekl an-Nabúdáh.

Cannavaro začal s kariérou v rodné Neapoli, kde chtěl také s fotbalem skončit a zahrát si po boku bratra Paola. S prezidentem Aureliem De Laurentiisem již dokonce jednal, ale podle italského tisku k dohodě nedošlo kvůli jeho pokročilému věku, jelikož Neapol se chce zaměřit na perspektivnější hráče. V minulosti působil také v Parmě, Interu Milán a Realu Madrid. Celkem nasbíral téměř 500 ligových startů.

Reklama