Hlavní obsah

Nedvěd se prý připravuje nastoupit do vedení Juventusu

Fotbalový internacionál Pavel Nedvěd se prý chystá převzít některý z postů ve vedení Juventusu Turín, kde před rokem ukončil aktivní kariéru. Sedmatřicetiletá bývalá hvězda "Staré dámy" se má podle italského listu Il Giornale brzy dohodnout se svým blízkým přítelem a novým prezidentem Juventusu Andreou Agnellim na spolupráci.

Foto: Petr Horník, Právo

Pavel Nedvěd

Článek

"Chci Juventusu pomoci. Jestli se mnou prezident (Agnelli) chce mluvit, jsem k dispozici," řekl Nedvěd Il Giornale. Zatím není jasné, v jaké funkci by v Juventusu mohl působit, podle všeho by mělo jít o některý z vysokých manažerských postů. "Musíme si počkat na to, co ode mě Juventus bude chtít. Každopádně by pro mě bylo ctí, abych jej třeba reprezentoval na mezinárodní úrovni," podotkl někdejší slavný záložník, který byl v roce 2003 vyhlášen nejlepším hráčem Evropy.

Nedvěd netají, že by Juventusu rád pomohl v jiné pozici, než v jaké na něj fanoušci byli při jeho osmiletém působení zvyklí. Rodákovi ze Skalné u Chebu vadilo, jak Juventus dokončil minulou sezónu. Klub skončil až sedmý v lize, což jeho příznivce rozlítilo. "Opravdu mě štvalo, když jsem viděl, jak moji bývalí spoluhráči trpí. Fanoušci možná necítili z vedení rozhodnost a dostatečnou kvalifikovanost, možná si i proto myslí, že by tam měli přijít noví lidé," uvedl Nedvěd.

Reklama

Související témata: