Hlavní obsah

Český kouč Zeman by mohl trénovat Inter, dostal se na seznam kandidátů

MILÁN

To by bylo překvapení! Od odchodu charismatického trenéra José Mourinha hledají v Interu Milán jeho nástupce. A mezi nimi se objevil také český trenér s bohatými zkušenostmi z Apeninského poloostrova - Zdeněk Zeman. „Je pro mě pocta být spojován s Interem,“ prohlásil Zeman, který by v případě přetrvávajícího zájmu na lavičku Nerazzuri rád usedl.

Článek

Na pomyslný seznam dvaašedesátiletého Zemana dosadil prezident klubu Massimo Moratti. „Mohlo by to být pro něj (Zemana) ocenění jako pro člověka i trenéra,“ prohlásil pro GazzettaTv bos posledního vítěze Ligy mistrů.

Zeman má v Itálii vybudovaný respekt, s tamním fotbalem má téměř dvacetileté zkušenosti. Trénoval mimo jiné Lecce, Brescii, Neapol, AS Řím, Lazio Řím a Parmu. Trenérské řemeslo si osahal také v tureckém Fenerbahce Istanbul či CZ Bělehradě. Právě v srbském hlavním městě působil naposledy, od roku 2008 je bez angažmá.

„Velmi panu Morattimu děkuji. Jsem opravdu hrdý na to, že nad mým jménem uvažuje ve spojitosti s usednutím na lavičku,“ nechal se Zeman slyšet pro Corriere dello Sport. „Je pro mě pocta být spojován s Interem. Moratti má v plánu vybudovat výjimečný tým. Bylo by fantastické tento tým vést. Tým, který je plný talentů a šampiónů,“ dodal Zeman.

Ještě před několika dny byl hlavní aspirantem na uvolněné místo trenér anglické reprezentace Fabio Capello. Italský trenér však dodrží smlouvu s Albionem až do roku 2012, čímž dal jasně najevo, že se do své rodné země vrátit nehodlá.

Novým cílem by mohl být pro vedení Interu španělský kouč Rafael Benítez, který chtěl pokračovat ve své práci v Liverpoolu, tamní bosové mu však vzkázali, že s ním do další sezóny nepočítají a nabídli mu odstupné. Spekulovalo se také o bývalém trenéru Catanie Sinišovi Mihajlovičovi.

Reklama

Související témata: