Hlavní obsah

Hvězdný Sneijder dal Manchesteru United košem, chce vyhrávat za Inter

Nizozemská hvězda Wesley Sneijder nejspíš zůstane v Itálii. Šikovný fotbalový záložník uvedl, že nemá zájem o přestup do Manchesteru United a hodlá zůstat i v příští sezóně v dresu Interu Milán, s nímž letos vyhrál Ligu mistrů i obě domácí soutěže.

Foto: Michael Kooren , Reuters

Nizozemská hvězda Wesley Sneijder.

Článek

Eso nizozemských fotbalistů září na světovém šampionátu v Jižní Africe a již se kolem něj rojí lasa velkoklubů. Ovšem šestadvacetiletý hráč má jasno. „Mé srdce je v Miláně. S Interem jsem vyhrál minulou sezónu, co se jen dalo, a pořád máme ještě nějaké úkoly před sebou. Chci získat evropský i italský Superpohár a vyhrát mistrovství světa klubů,“ uvedl.

Manchester United si tak nejspíš musí nechat zajít chuť. Kouč Alex Ferguson přitom po Sneijderovi velmi touží, vidí ho jako ideálního nástupce za míčového kouzelníka Cristiana Ronalda, který loni v létě opustil Manchester a zamířil do Realu Madrid. „Ano, zájem Manchesteru je reálný, ale zatím jsme neobdrželi dostatečně dobrou nabídku,“ uvedl prezident Interu Massimo Moratti.

Naopak nový kouč Interu Rafa Benítez, který dříve vedl Liverpool, musí mít radost. O klíčového záložníka nepřijde. Britský list The Sun už celou situaci komentoval trefným titulkem: „Rafa - Fergie 1:0“.

Reklama

Související témata: