Hlavní obsah

VIDEO: Nová hvězda Interu Coutinho. Bude z něj nový Ronaldinho?

Fanoušci fotbalistů Interu Milán mají nového oblíbence. Italský mistr jako posilu představil teprve osmnáctiletého Brazilce Philippa Coutinha, který klubu patří již dva roky, teprve nyní se však zapojil do přípravy. A hned si získal oblibu u trenéra Rafaela Beníteze, jenž očekává, že talentovaný záložník má před sebou velkou budoucnost.

Philippe Coutinho

Článek

Inter získal brazilského juniorského reprezentanta už před dvěma roky, kdy za něj zaplatil čtyři miliony eur (asi 100 milionů korun), ale nechal ho ještě na hostování v brazilském klubu Vasco da Gama. Nyní je Coutinho již plnoletý, a tak ho Inter povolal, aby se pokusil prosadit se do sestavy.

"Je to mladý hráč s velkou kvalitou. Očekávám od něj, že bude důležitou součástí budoucnosti klubu," uvedl Benítez při Coutinhově prezentaci před novináři.

Coutinho je v Brazílii hodnocen jako jeden z největších současných talentů spolu s Neymarem. V uplynulé sezoně za Vasco da Gama odehrál 31 zápasů a vstřelil pět branek. Především zásluhou svého driblinku bývá přirovnáván k Ronaldinhovi.

Sám však za své vzory považuje spíše Kaká a Robinha. "To jsou moje idoly. A taky (Nizozemec Wesley) Sneijder, s nímž si teď zahraju. Stejně jako on hraju nejraději pod útočníky," uvedl rodák z Ria de Janeiro.

V Brazílii si již srdce fanoušků získal, hlavně svým driblinkem a kreativitou. Nyní ho však čeká daleko těžší práce, aby se prosadil také v Itálii, kde ke kreativitě musí přidat i taktiku. Sebevědomí mu však nechybí.

"Přišel jsem sem proto, abych se prosadil, zařadil se mezi hvězdy soutěže, a tím si vybojoval místo v brazilské reprezentaci. To byl vždy můj sen," řekl Coutinho, který má na kontě zatím jen starty za brazilskou sedmnáctku.

Reklama

Související témata: