Hlavní obsah

Začátek fotbalové ligy v Itálii ohrožuje stávka hráčů

Úvodní kolo italské fotbalové ligy ohrožuje stávka. Hráčské asociaci AIC se podle agentury SID nelíbí termín zimní přestávky v období Vánoc a změny v kolektivní smlouvě s kluby. Vánoční přestávka nejvyšší soutěž čeká od 22. prosince do 5. ledna.

Článek

Podle AIC by však měla začít o dva dny dřív a skončit až 9. ledna, aby pauza pokryla svátek Tří králů i pravoslavné Vánoce a zahraniční fotbalisté působící v Itálii měli dost času prožít svátky s rodinami.

"Hodně našich zahraničních spoluhráčů tráví svátky stovky kilometrů od Itálie. Měli by mít delší volno," řekl listu Corriere della Sera obránce Interu Milán Marco Materazzi.

Asociaci se také nelíbí některé změny v nové kolektivní smlouvě. Podle předchozího kontraktu, který skončil 30. června, mohla pohyblivá složka závislá na výkonech hráče tvořit jen 50 procent platu. Kluby však chtějí její výrazné navýšení, stejně jako zavedení jasných a tvrdých postihů pro fotbalisty porušující životosprávu. Dosud mohly kluby hráče trestat snížením měsíčního platu maximálně o 30 procent.

Reklama

Související témata: