Hlavní obsah

Zeman se vrátil k trénování a hned zkritizoval italský fotbal

ŘÍM

Český trenér Zdeněk Zeman se opět pustil do kritiky italského fotbalu. Jen pár dní poté, co se vrátil na lavičku třetiligové Foggie, prohlásil, že v Itálii zapomněli hrát pořádný fotbal.

Článek

"Italský fotbal je v krizi. Věděl jsem, že na mistrovství světa dopadne špatně," připomněl třiašedesátiletý Zeman v listu Corriere dello Sport šampionát v Jihoafrické republice, kde obhájci titulu vypadli už v základní skupině.

"V Serii A dnes není jediný trenér, který by měl takové výsledky jako kdysi já, nebo kdo by alespoň dokázal proslavit bezejmenné hráče," přidal. "Dnes si kluby nevybírají trenéry podle jejich schopností, ale volí cestu nejmenšího odporu," uvedl.

"S týmem třeba pracuje patnáct lidí a trenér musí nést zodpovědnost. Dneska má v klubu důležitější pozici než kouč člověk, kdo má na starosti marketing," dodal.

Zeman se před pár dny dohodl na smlouvě ve Foggii, kde se v minulosti proslavil útočným fotbalem a kterou v roce 1991 dovedl do Serie A. V dalším ročníku s týmem obsadil deváté místo. Víc gólů navíc dokázal nastřílet jen tehdejší mistr AC Milán.

Ve staronovém působišti má prý český kouč jediný cíl: "Naučit je hrát fotbal," prohlásil Zeman, který naposledy vedl před dvěma lety Crvenou Zvezdu Bělehrad. Na kontě má také angažmá v Laziu a AS Řím.

Reklama

Související témata: