Hlavní obsah

Pavel Nedvěd bude jednat o své budoucnosti v Juventusu

Česká fotbalová legenda Pavel Nedvěd, který v pondělí oslavil osmatřicáté narozeniny, je na pár dní v České republice. Ve středu v pražském obchodním paláci Palladium slavnostně otevřel novou prodejnu Adidasu a pár minut věnoval i médiím. Řeč samozřejmě přišla i na fotbal a jeho spojení s Juventusem či reprezentací. „Příští týden budu jednat s prezidentem klubu Agnellim. Ve styku jsem i s Haškem, Šmicrem a Poborským,“ naznačil Nedvěd, že jeho návrat k fotbalu není vyloučen.

Foto: Petr Horník, Právo

Pavel Nedvěd

Článek

Jak si užíváte fotbalového důchodu? Vůbec nemám čas! Je to hektické. Nestíhám lenošit. Před pár dny jsem se vrátil z více než dvouměsíčního pobytu v USA. Ten časový posun mi dal trošku zabrat.

Co jste v USA dělal?

Vylepšoval jsem si tam mimo jiné svoji angličtinu. Ale nic zvláštního to není. Naše děti Ivanka s Pavlíkem jsou na tom ale mnohem lépe. Hodně jsem se věnoval rodině a hrál golf. Navštívil jsem Petra Kordu, jeho dcera Nella hraje výborně. Párkrát jsme si zahráli.

Porazil jste ji?

Kdepak, s Kordovými jsem prohrál pár dolarů.

Takže profesionální golfista z vás asi nebude...

Takové myšlenky určitě nemám. Špičkový golf je jinde než já. Na to bych neměl.

Stihl jste ještě nějaké další návštěvy?

Byl jsem také u Radka Štěpánka, takže jsem se trochu zakoukal do tenisu, ale s ním jsem nehrál. Nemělo cenu to pokoušet. Na US Open jsem zůstat nemohl, protože mě v Evropě čekaly povinnosti. Sledoval jsem jeho zápas v noci. Bohužel mu to nevyšlo, ale držím mu palce, aby se co nejdříve dostal zpátky do formy.

Ptal se vás v USA někdo, proč nejsou Češi na mistrovství světa?

Neptal, byl jsem daleko a v Severní Americe, kromě zápasů jejich týmu, to moc nikoho nezajímalo. Měl jsem tam klid od fotbalu.

V Itálii se stále hovoří o vašem spojení s Juventusem. Rýsuje se něco konkrétního?

Byl jsem ve spojení s prezidentem Juventusu panem Agnellim. Jsme dobří přátelé. Se schůzkou jsme čekali, až skončí letní přestupy a uklidní se situace na fotbalovém trhu i v klubu. Příští týden se sejdeme v Turíně a určitě se budeme bavit také o Juventusu a případně mém spojení s klubem.

Je možné, že byste se do Juventusu vrátil v nějaké manažerské pozici?

Tato nabídka stále platí. To už jsem mohl udělat dávno. Zatím jsem ale nechtěl do ničeho vstupovat a zavazovat se. Chtěl jsem se věnovat hlavně rodině. Uvidíme, co bude dál. Opravdu ještě nejsem rozhodnutý, nic mě netlačí, abych se k něčemu zavazoval. V kontaktu s Juventusem jsem, mám tam kromě prezidenta i další přátele a vždycky se tam cítím dobře. V tuto chvíli není vůbec podstatné, jestli mám i nějakou konkrétní funkci.

Zájem o vaše zkušenosti a schopnosti má i česká fotbalová reprezentace...

Často jsem si telefonoval s Ivanem Haškem, Vláďou Šmicrem, Karlem Poborským. Probírali jsme všechno možné. Zatím jsme se na ničem konkrétním nedomluvili, ale v budoucnosti nějakou spolupráci či spojení nevylučuji.

Můžete být konkrétní?

Zatím nemohu. Ono je hrozně těžké vzít nějakou roli, když bydlím v Itálii a nejsem bezprostředně v dění. Bude záležet i na tom, kde se s rodinou usadíme na trvalo. Pomoct se ale dá i jinými formami a na tom pracujeme.

Pojedete se podívat na kvalifikační zápas reprezentace s Litvou do Olomouce?

To ještě nevím. Klukům přeji hodně štěstí, aby začali dobře a nakonec postoupili na EURO. Jestli u toho budu, nebo ne, není podstatné. Ty první tři letošní zápasy budou hodně důležité.

V březnu jste po doběhnutí Pražského půlmaratonu hovořil i o celém maratónu. Stihl jste nějaký?

Není čas. Někdy v budoucnu s tím počítám, teď musím vyřešit spoustu jiných věcí. Běhám dál a udržuji se v kondici. Může být, že se v Praze na půlmaratonu zase objevím.

Stihl jste sledovat Spartu a její neúspěšnou cestu do Ligy mistrů?

Je škoda, že nepostoupila. Když dostala Žilinu, říkal jsem si, že to je ten správný soupeř a ten správný moment po pěti létech zase postoupit. Bohužel se to nepovedlo. Sparta doplatila na to, že nemohla hrát v plné sestavě. V té by tam podle mne postoupila, což by českému fotbalu hodně pomohlo.

Reklama

Související témata: