Hlavní obsah

Palermo po Spartě porazil také Inter Milán, Juventus zabral

Fotbalisté Palerma si po prohře se Spartou Praha v Evropské lize nespravili chuť ani v italské lize. Ve 3. kole doma prohráli 1:2 s obhájcem titulu Interem Milán, přestože dlouho vedli brankou Iličiče. Hosty zachránil dvěma góly kamerunský kanonýr Eto'o.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Fotbalový útočník Palerma Massimo Maccarone před obráncem Sparty Řepkou

Článek

Palermo nastoupilo s hodně pozměněnou sestavou oproti zápasu na Letné. Trenér Rossi udělal hned pět změn a dlouho se zdálo, že to přinese své ovoce. Ve 28. minutě poslal domácí do vedení Iličič, který spolu s Bačinovičem posílil Palermo z Mariboru po vzájemném utkání v předkole Evropské ligy. Proti Spartě v Evropské lize proto hrát nemohl.

Jenže po změně stran začal úřadovat Eto'o. Dvěma zásahy skóre otočil a postaral se o to, že Inter vede spolu s nováčkem z Ceseny ligovou tabulku. Naopak Palermo je s jediným bodem až osmnácté.

Palermo hrálo v sestavě: Sirigu - Cassani, Muňoz, Bovo, Balzaretti - Migliacio, Nocerino, Pastore, Iličič (82. Pinilla), Bačinovič (71. Liverani) - Hernández (77. Maccarone).

Radost zavládla v Juventusu Turín, který po šesti ligových zápasech opět zažil pocit z vítězství. První povedený zápas Juventusu v sezoně odneslo Udine, které doma prohrálo 0:4, když se trefili i jeho bývalí hráči Quagliarella a Iaquinta. Za vítěze hrál celý zápas Zdeněk Grygera, naopak do sestavy domácích se nevešel Matěj Vydra, který tentokrát nebyl ani v nominaci na utkání.

Italská fotbalová liga - 3. kolo:
Bari - Cagliari 0:0, AS Řím - Boloňa 2:2 (8. Borriello, 59. vlastní Rubin - 77. a 90. Di Vaio), Cesena - Lecce 1:0 (55. Bogdani), Chievo - Brescia 0:1 (30. Diamanti), Palermo - Inter Milán 1:2 (28. Iličič - 62. a 70. Eto'o), Parma - FC Janov 1:1 (72. Zaccardo - 28. Toni z pen.), Udine - Juventus Turín 0:4 (18. vlastní Coda, 24. Quagliarella, 43. Marchisio, 77. Iaquinta), Sampdoria Janov - Neapol 1:2 (79. Cassano z pen. - 84. Hamšík, 87. Cavani).

Reklama

Související témata: