Hlavní obsah

Palermo po výhře nad Fiorentinou poskočilo na sedmé místo

ŘÍM

Fotbalisté Palerma, s kterými se Sparta Praha ještě jednou střetne ve skupině Evropské ligy, porazili v 6. kole italské ligy Fiorentinu na jejím hřišti 2:1 a poskočili na sedmé místo tabulky. Lazio Řím se po výhře 1:0 nad nováčkem z Brescie vyhouplo do čela tabulky, kterou vede o dva body před mistrovským Interem. Ten ve šlágru kola remizoval 0:0 s Juventusem.

Foto: Paolo Bona, Reuters

Radost fotbalistů Palerma

Článek

Palermo si vypracovalo dvoubrankové vedení už v prvním poločase, ve kterém se trefili záložníci Iličič a Pastore. Domácí v 58. minutě snížili díky Gilardinovi, o šest minut později však jeho spoluhráč Ljajič neproměnil penaltu. Naděje Fiorentiny na bodový zisk snížil v 73. minutě kapitán Montolivo, který dostal za tvrdý faul červenou kartu.

Trenér hostů Delio Rossi dnes postavil sestavu: Sirigu - Cassani, Muňoz, Bovo, Balzaretti - Migliaccio, Bačinovič, Nocerino - Pastore (90. Maccarone), Iličič (84. Kasami) - Pinilla (62. Hernández). Sparta, která v prvním utkání skupinové fáze EL Palermo porazila 3:2, se v Itálii představí 2. prosince.

Čtvrtou výhru Lazia v sezoně zařídil v poslední minutě prvního poločasu záložník Stefano Mauri. Pouze na lavičce domácího mužstva zůstal český útočník Libor Kozák.

Inter sice ve středečním utkání Ligy mistrů rozstřílel Brémy 4:0, ale v domácí lize podruhé za sebou nevyhrál a neskóroval. Proti Juventusu s krajním bekem Zdeňkem Grygerou v sestavě se nedokázal prosadit ani útočník Samuel Eto'o, který vstřelil v posledním domácím utkání hattrick.

Na dvě poslední soutěžní výhry nenavázali hráči dalšího římského klubu AS, kteří prohráli v Neapoli 0:2 a zůstali předposlední. Svěřenci trenéra Claudia Ranieriho nebodovali ani v třetím ligovém utkání na hřišti soupeře v této sezoně.

Italská fotbalová liga - 6. kolo:
Lecce - Catania 1:0 (37. Corvia), Boloňa - Sampdoria Janov 1:1 (65. Britos - 45.+1 vlastní Portanova), Chievo - Cagliari 0:0, FC Janov - Bari 2:1 (36. Palacio, 90.+5 Toni - 52. Barreto z pen.), Fiorentina - Palermo 1:2 (58. Gilardino - 20. Iličič, 37. Pastore), Lazio Řím - Brescia 1:0 (45. Mauri), Neapol - AS Řím 2:0 (72. Hamšík, 83. vlastní Juan), Inter Milán - Juventus Turín 0:0.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Boston i díky Pastrňákovi triumfoval v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články