Hlavní obsah

AC Milán porazil Chievo a vyhoupl se do čela tabulky

ŘÍM

Fotbalisté AC Milán porazili v sobotním zápase 7. kola italské ligy Chievo na svém hřišti 3:1, potřetí za sebou v domácí soutěži zvítězili a posunuli se do čela neúplné tabulky.

Článek

Svěřenci trenéra Massimiliana Allegriho, kteří teprve ve třetím soutěžním zápase v této sezoně vstřelili více než jednu branku, tak zvládli generálku na úterní zápas Ligy mistrů proti Realu Madrid.

První dva domácí góly zařídil během dvanácti minut prvního poločasu brazilský útočník Pato. Zápas sice dvacet minut před koncem zdramatizoval vlastní brankou po rohovém kopu švédský forvard Zlatan Ibrahimovic, ale ve třetí minutě nastaveného času zvýšil premiérovou trefou v dresu "rossoneri" další brazilský ofenzivní fotbalista Robinho.

Hráči AS Řím porazili FC Janov na svém hřišti 2:1, zaznamenali teprve druhou výhru v sezoně a minimálně do neděle se posunuli z předposledního místa na třinácté. Domácí poslal do vedení po půlhodině hry útočník Marco Borriello. Krátce po přestávce zdvojnásobil vedení AS záložník Matteo Brighi. Maďarský útočník Rudolf Gergely v 78. minutě pouze zkorigoval skóre.

Italská fotbalová liga - 7. kolo:
AC Milán - Chievo 3:1 (18. a 30. Pato, 90.+3 Robinho - 70. vlastní Ibrahimovic), AS Řím - FC Janov 2:1 (34. Borriello, 53. Brighi - 78. Rudolf).

Reklama

Související témata: