Hlavní obsah

Eto'o se pomstil za rasistické chorály gólem a Inter vyhrál

Fotbalisté Interu Milán se po dvou ligových duelech bez gólu konečně dočkali vstřelené branky a v Cagliari v neděli zvítězili 1:0. Branku zaznamenal kamerunský kanonýr Samuel Eto'o, jenž se tak domácím fanouškům pomstil za rasistické chorály, kvůli kterým byl zápas po třech odehraných minutách přerušen.

Foto: Alessandro Garofalo, Reuters

Jediný a vítězný gól Interu zařídil Samuel Eto´o.

Článek

Inter v předchozích dvou ligových zápasech prohrál s AS Řím a uhrál bezbrankovou remízu s Juventusem. Dnes proto potřeboval již naplno zabrat, aby se alespoň dotáhl na městského rivala AC.

Ze střeleckého trápení Inter v 39. minutě vysvobodil Eto'o, který se stahovačkou uvolnil na hranici pokutového území a ranou k tyči zařídil vítězný gól. Eto'o tak jen potvrdil svou velmi dobrou střeleckou formu, neboť zaznamenal již desátý gól v devíti odehraných zápasech sezony.

Z této branky však měl obzvlášť radost, jelikož si zlepšil náladu po rasistických urážkách od příznivců Cagliari. Rozhodčí se chování fanoušků rozhodl netrpět a poprvé využil pravidlo, že v případě rasismu může zápas přerušit nebo ukončit. Toto pravidlo vešlo v platnost před dvěma lety, kdy fandové Juventusu rasisticky uráželi jiného tehdejšího hráče Interu Maria Balotelliho.

Nejvyšší výhry v sezoně dosáhlo Palermo, které doma porazilo Boloňu 4:1. Soupeře pražské Sparty v Evropské lize poslal už v 17. minutě do vedení Pastore, záhy zvýšil Iličič a další branky po změně stran přidali Pinilla a Bačinovič.

Palermo nastoupilo v sestavě: Sirigu - Cassani (90. Darmian), Bovo, Muňoz, Balzaretti - Migliaccio, Nocerino, Bačinovič, Pastore (86. Kasami) - Iličič, Pinilla (77. Maccarone).

Ve zlepšených výkonech pokračuje Juventus, který doma podruhé za sebou nastřílel čtyři branky a porazil Lecce 4:0. Zdeněk Grygera u toho byl po celý zápas.

Trápí se naopak Fiorentina, která podlehla Sampdorii 1:2 a s jedinou výhrou uzavírá tabulku před Parmou a Udine. To se dostalo ze dna zásluhou druhé výhry 1:0 po sobě, tentokrát proti Brescii. Matěj Vydra u toho v dresu Udine nebyl. Jeho spoluhráči neinkasovali ve třetím utkání po sobě.

Italská fotbalová liga - 7. kolo:
Cagliari - Inter Milán 0:1 (39. Eto'o), Brescia - Udine 0:1 (80. Corradi), Catania - Neapol 1:1 (69. Gomez - 39. Cavani), Cesena - Parma 1:1 (17. Bogdani - 28. Zaccardo), Juventus Turín - Lecce 4:0 (13. Aquilani, 34. Melo z pen., 44. Quagliarella, 82. Del Piero), Palermo - Boloňa 4:1 (17. Pastore, 24. Iličič, 47. Pinilla, 83. Bačinovič - 66. Di Vaio), Sampdoria Janov - Fiorentina 2:1 (81. Ziegler, 82. Cassano - 6. Marchionni), Bari - Lazio Řím 0:2 (52. Hernanes, 62. Floccari).

Reklama

Související témata: